Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 7 oktober

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 7 oktober

Paul Witteman ontvangt chef-dirigent Karina Canellakis, oudemuziek-avonturier Christina Pluhar, violist Hawijch Elders, ensemble L’Arpeggiata en Fuse.

In de reeks Pauls Jonge Helden horen we de 19-jarige violist Hawijch Elders. Zij is een van grote toptalenten van de nieuwe generatie. Hawijch Elders won al een tweede prijs en de publieksprijs tijdens het Oskar Back Concours, en ze soleerde al bij het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Meer informatie over Hawijch Elders vindt je hier

De Amerikaanse Karina Canellakis is per 1 september 2019 de nieuwe chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Daarmee is Canellakis de eerste vrouwelijke chef-dirigent van een Nederlands symfonieorkest! In Podium Witteman dirigeert ze leden van het Radio Filharmonisch Orkest in de Serenade voor blazers van Antonín Dvořák.

Meer informatie over Karina Canellakis vindt je hier

Fuse laat zich vaak inspireren door componisten uit Oost-Europa. Deze keer vertelt Mascha van Nieuwkerk over haar liefde voor de muziek van de Tsjechische componist Bohuslav Martinů.

De wereldberoemde theorbist Christina Pluhar richtte in 2000 het ensemble L’Arpeggiata op. Het topensemble is in Nederland voor een reeks concerten. L’Arpeggiata onderscheidt zich van het gemiddelde oudemuziek-ensemble door een gewaagd gebruik van improvisatie.

Meer informatie over Christina Pluhar vindt je hier en hier

Mike Boddé brengt een ode aan de onlangs overleden chansonnier Charles Aznavour. Hij begeleid de piepjonge zangeres Maria Pedano en haar zusje Anuschka op altviool. Tobias Nijboer van Fuse speelt mee op contrabas.

Mee informatie over Maria Pedano vindt je hier

Ster advertentie
Ster advertentie