Podium Witteman

Podium Witteman 3 oktober

NTR
foto: James McMillan - Deccafoto: Berlin Classics
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 3 oktober

Paul Witteman ontvangt cellist Camille Thomas en pianist Julien Brocal, cabaretier Brigitte Kaandorp, de countertenoren Maarten Engeltjes en Andreas Scholl, en Project Amsterdam.

De Franse celliste Camille Thomas is een van de meest veelbelovende musici van Frankrijk op dit moment. In coronatijd speelde ze door, niet in de concertzaal, maar in de lege musea van Parijs. Samen met pianist Julien Brocal speelt ze twee delen uit de cello sonate van Frédéric Chopin.

Een droom van de Nederlandse countertenor Maarten Engeltjes gaat uitkomen. Hij gaat samen met zijn grote voorbeeld, de Duitse countertenor Andreas Scholl, op tournee door Nederland met een spectaculair programma vol vrolijke en hartverscheurende duetten. In Podium Witteman vertelt Maarten over zijn bewondering voor Scholl en over hoe zijn lessen hem hebben gevormd tot de zanger die hij vandaag de dag is. Samen met musici van PRJCT Amsterdam zingen ze ‘Sound the Trumpets’ van Henry Purcell en ‘Ah Heav’n what is’t I hear’ van Purcells leraar John Blow.

Pauls Jonge Held is de 15-jarige pianiste Lilianne Vossen. Lilianne studeert aan de Sweelinck Academie, de jongtalentklas van het Conservatorium van Amsterdam. Speciaal voor Paul speelt ze de Fantaisie-Impromptu van Frédéric Chopin.

Floris Kortie verdiept zich in de opkomst van de Walkman in de jaren 80 en de muziek van de legendarische componist Philip Glass die hij destijds speciaal mixte voor de walkman. Het idee was dat iedereen al wandelend door New York met oortjes op naar de muziek van Philip Glass kon luisteren. De slagwerkers van Havelok spelen het stuk ‘Mad Rush’!

Mike Boddé en cabaretier Brigitte Kaandorp zijn beiden hondenfanaat en omdat het bijna dierendag is zingen ze een liedje over hun oude wijze honden.

In de Podium Witteman Podcast gaat Floris Kortie met violist Tjeerd Top en radiomaker Bas Hagemeijer op zoek naar de grootste snelheidsduivels uit de muziekgeschiedenis. De Podium Witteman Podcast verschijnt elke week en is te beluisteren via www.podiumwitteman.nl of je favoriete podcastapp.

Ster advertentie
Ster advertentie