Podium Witteman
NTR

Kijk terug: Podium Witteman 3 februari

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman 3 februari

Paul Witteman ontvangt sterpianist Wibi Soerjadi, sopraan Barbara Kozelj en de Nederlandse Bachvereniging, violist Luna van Leeuwen en pianist Natasja Douma.

Zondag komt Wibi Soerjadi. En dat werd tijd na vijf seizoenen Podium Witteman! Wibi is een van de meest succesvolle Nederlandse musici van deze tijd. Hij heeft een enorme schare fans en trekt volle zalen met zijn concertprogramma’s. Wibi is een pianoleeuw in de stijl van Liszt. Hij speelt prachtig klassiek en bewerkt bekende filmmelodieën tot spetterende pianowerken.

Kijk voor de eerstkomende optredens van Wibi Soerjadi op zijn website.

Sopraan Barbara Kozelj is een van de zangers in de operaproductie Vivaldi: Dangerous Liaisons van Opera2Day. Deze voorstelling met muziek van Antonio Vivaldi gaat over liefdesintriges aan het Venetiaanse Hof. Het orkest van de Nederlandse Bachvereniging is de muzikale motor van de voorsteling. Barbara zingt met het orkest de hartverscheurende aria Sposa da disprezzare.

Kijk voor de eerstkomende optredens van Barbara Kozelj op haar website.

Deze week is violist Luna van Leeuwen te gast in Pauls Jonge Helden. De vijftienjarige Luna won al diverse prijzen, waaronder op het Prinses Christina Concours en het Koninklijk Concertgebouw Concours. Luna wordt in een Spaanse Dans van Enrique Granados begeleid door pianist Natasja Douma.

In Korties Kwesties zal Floris Kortie een zelden vertoonde performance geven van Water Walk van John Cage. De Amerikaanse componist Cage schreef Water Walk in 1959 voor televisie. In dit stuk van 3 minuten moet een performer heel nauwgezette handelingen uitvoeren met een keur aan alledaagse voorwerpen, van radio’s tot een badkuip en van een sodaspuitfles tot een snelkookpan.

Bekijk de uitzending:

Ster advertentie
Ster advertentie