Podium Witteman
NTR

Kijk Terug: Podium Witteman 24 februari

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman 24 februari

Paul Witteman ontvangt ensemble Salut Salon, dirigent Krijn Koetsveld en Le Nuove Musiche, harpist Michelle Sweegers en het Intercontinental Ensemble.

Het Duitse ensemble Salut Salon is een internationaal succesnummer. Het kwartet van vier vrouwen speelt muzikaal cabaret voor jong en oud. Hun act is gebouwd op een universele humor, zonder al te veel woorden en mét razendknappe muzieknoten. Ze spelen muziek van Mozart tot Piazzolla. Salut Salon geeft drie concerten in Nederland:

10 april - Tilburg

11 april - Groningen

29 mei - Heerenveen

Het Nederlandse ensemble Le Nuove Musiche is onder de leiding van dirigent Krijn Koetsveld bezig aan een mega cd-project met de opname van alle madrigalen van Claudio Monteverdi. De Italiaan Monteverdi is een van de grondleggers van de opera en zijn verzamelde madrigalen zijn al een hoofdstuk op zichzelf in de muziekgeschiedenis. Wie was hij en wat maakte hem zo uniek?

Wilt u naar het Festival Monteverdi XL? Dat vindt plaats in het weekend van 9 en 10 maart in Amersfoort.

In Pauls Jonge Helden is deze week harpist Michelle Sweegers te gast. De 21-jarige Tilburgse studeert in Lyon en is meermaals onderscheiden. Michelle mikt op een carrière als concertharpist en daarvoor studeert ze 8 uur per dag!

In Korties Kwesties behandelt Floris deze week een klassieke melodie die (bijna) iedereen kent, zonder dat men weet wat het origineel is. Het Intercontinental Ensemble speelt van deze orkestmuziek een prachtige bewerking voor 9 instrumenten.

Bekijk de uitzending van 24 februari:

Ster advertentie
Ster advertentie