Podium Witteman

Kijk Terug: Podium Witteman 3 maart

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman 3 maart

Paul Witteman ontvangt Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki en theorbist Mike Fentross,, fluitist Ana de la Vega met Sinfonia Rotterdam en dirigent Conrad van Alphen, sopraan Fatma Said, pianist Hans Eijsackers, het Amatis Piano Trio en Fuse!

Paul Witteman ontvangt deze week Calliope Tsoupaki, die sinds november 2018 is benoemd tot de nieuwe Componist des Vaderlands. Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar heeft Tsoupaki een stuk gecomponeerd voor theorbist Mike Fentross. In Podium Witteman de première.

De Australische fluitist Ana de la Vega is in Nederland voor concerten met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen. Ana is opgegroeid op een boerderij in Australië en besloot na het horen van muziek van Mozart dwarsfluit te gaan spelen. Ze toog naar Parijs om lessen te volgen en nu verovert ze de wereld met haar virtuoze spel. In Podium Witteman speelt ze een deel uit een van Mozarts fluitconcerten.

Deze week is in Pauls Jonge Helden de Egyptische sopraan Fatma Said te gast. Ze brak door met haar rol als Pamina in Mozarts opera Die Zauberflöte in het prestigieuze Teatro alla Scala in Milaan. Said studeerde in Berlijn en treedt inmiddels op in Europa, Amerika en het Midden-Oosten. In Podium Witteman brengt ze haar talent ten gehore en wordt daarbij begeleid door pianist Hans Eijsackers.

In Korties Kwesties ontvangt Floris Kortie deze week de winnaars van de Kersjesprijs van het Anton Kersjes Fonds: het Amatis Piano Trio. Dit ensemble, dat al eens bij ons te gast was in 2016, bestaat uit violist Lea Hausmann, cellist Samuel Shepherd en pianist Mengjie Han. Sinds hun oprichting heeft het Amatis Piano Trio op talloze internationale podia gestaan en prijzen in de wacht gesleept.

En Fuse is er ook weer bij. Deze keer met een ode aan een van de goden van de jazz: Miles Davis!

Kijk terug: Podium Witteman - zondag 3 maart

Ster advertentie
Ster advertentie