Podium Witteman
NTR

Kijk terug: Podium Witteman 17 maart

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman 17 maart

Paul Witteman ontvangt professor Henkjan Honing, zangeres en multi-instrumentalist Fay Lovsky, pianist Johannes Asfaw, violist Yannick Hiwat, het XSighted Percussion Duo en het Quartetto di Cremona.

Professor Henkjan Honing is hoogleraar muziekcognitie en behandelt in zijn vak vragen als: is muzikaliteit een eigenschap van alle dieren of alleen van de mens? In Podium Witteman horen we het antwoord en natuurlijk vertelt Henkjan ook over zijn liefde voor muziek. Pianist Johannes Asfaw speelt voor hem een lievelingsstuk van Edvard Grieg.

In Pauls Jonge Helden deze week het XSighted Percussion Duo, dat wordt gevormd door Georgi Tsenov en José Miñarro . De Bulgaar en Spanjaard leerden elkaar kennen op het Codarts Rotterdam. De twee topstudenten waren eerst elkaars concurrenten, maar sloegen uiteindelijk de handen ineen. En met succes, want vorige maand wonnen ze het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2019.

Een van Mike Boddé’s idolen is zangeres en multi-instrumentalist Fay Lovsky. In Podium Witteman spelen ze samen een bijzonder stuk met een hoofdrol voor zingende zaag.

Floris Kortie duikt in zijn Korties Kwesties in de seizoensbrochures van een aantal concertzalen. Hij haalt er de interessantste dingen uit en jazzviolist Yannick Hiwat komt spelen.

Het Italiaanse Quartetto di Cremona, dat vorig jaar zoveel indruk maakte in Podium Witteman, is in het land en komt op uitnodiging van Paul het fantastische Andante uit het Rosamunde-kwartet van Schubert spelen.

In Podium Witteman Extra aandacht voor het Ricciotti Ensemble. Emma van der Schalie blikt met drie musici terug op de tournee van het orkest door Cuba. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Bekijk de uitzending hier:

Ster advertentie
Ster advertentie