Podium Witteman
NTR

Kijk Terug: Podium Witteman 10 maart

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk Terug: Podium Witteman 10 maart

Paul Witteman ontvangt Tido Visser en het Nederlands Kamerkoor, acteur Arjan Ederveen, fagottist Bram van Sambeek en de band ORBI, violist Niek Baar, componist Primo Ish-Hurwitz en het Jong Nederlands Blazersensemble.

Het Nederlands Kamerkoor gaat samen met acteur Arjan Ederveen op tournee met het programma Vergeten. Arjan Ederveen kruipt in de huid van iemand met dementie en het Nederlands Kamerkoor zingt bijpassend repertoire. Directeur Tido Visser vertelt over het waarom van dit programma.

Fagottist Bram van Sambeek heeft samen met zijn vrienden Rick Stotijn (contrabas), Sven Figee (Hammond-orgel) Marijn Korff de Gidts (slagwerk) de ‘kamermuziekhardrockband’ ORBI opgericht. Op hun programma muziek van Pink Floyd en The Doors. Heavy stuff!

In Pauls Jonge Helden is voor het eerst een componist te gast: de 18-jarige Primo Ish-Hurwitz. Primo studeert compositie bij Willem Jeths aan het Conservatorium van Amsterdam en daarnaast wiskunde in Leiden. Voor het jongNBE schreef hij het stuk De ketelmannen.

Floris Kortie stort zich in Korties Kwesties op de minder bekende derde vioolsonate van Robert Schumann. Violist Niek Baar speelt een deel uit dit prachtige stuk!

Pianist Thomas Beijer speelt een van de beroemdste sonates van Beethoven, de sonate Pathetique. Kijk voor de agenda van Thomas Beijer op zijn site.

Podium Witteman Extra
In Podium Witteman Extra een bijzonder concert dat het Tim Kliphuis Trio heeft gegeven in samenwerking met de strijkers van het Residentie Orkest in Paard, de poptempel van Den Haag. Kliphuis en co spelen de Brandenburgse Concerten van Bach op geheel eigen wijze. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Bekijk de uitzending:

Ster advertentie
Ster advertentie