Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 8 mei

foto: persfoto JulienLibeer.netfoto: persfoto JulienLibeer.net
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 8 mei

Paul Witteman ontvangt meesterpianist Julien Libeer, tubaïst Perry Hoogendijk, bastrombonist Martin Schippers, contrabassist Rob Dirksen, contrabasklarinettist Jesse Faber en contrafagottist Alvaro Machado, tablaspeler Niti Ranjan Biswas en Fuse!

De Belgische meesterpianist Julien Libeer combineert op zijn nieuwe album ‘Bach & Beyond’ muziek van Bach met componisten die door hem zijn geïnspireerd. Rondom delen uit Das Wolhtemperierte Klavier speelt hij werk van Beethoven, Chopin, Bartók en Rachmaninov. Libeer komt Paul uitleggen waar die inspiratie in zit.

Gerelateerde podcast

Tussen de Noten

Tussen de Noten

Floris Kortie gaat op zoek naar het laagste van de lage instrumenten. Vier blazers en een strijker doen mee aan deze battle: tubaïst Perry Hoogendijk, bastrombonist Martin Schippers, contrabasklarinettist Jesse Faber, contrafagottist Alvaro Machado en contrabassist Rob Dirksen. Tot slot leeft het kwintet zich uit op het bekende thema van de Pink Panther.

Huisband Fuse nodigt dit seizoen telkens een andere musicus uit in hun imaginaire Club Sheherazade, waarin muziek uit de hele wereld een plek gaat krijgen. Dit keer neemt Fuse de Indiase tablaspeler Niti Ranjan Biswas mee. Een virtuoos die les geeft aan het Codarts in Rotterdam geeft, en een onvermoeibare ambassadeur is van de Indiase klassieke muziek.

Lees ook

Fuse

Fuse

De Oekraïense pianiste Anna Fedorova en contrabassist Nicholas Schwartz zullen in september 2022 de deuren openen van een nieuwe muziekacademie in Den Haag: de Davidsbündler Music Academy.

Met name jonge pianisten en strijkers tussen 8 en 18 jaar oud kunnen daar terecht voor een extreem hoge kwaliteit muziekonderwijs. Naast privéles wordt daar ook veel aandacht besteed aan kamermuziek middels masterclasses en een eigen concertserie. Neem een kijkje op davidsbundleracademy.com voor meer informatie.

Moeite met afspelen van de video? Klik hier.

Podium Witteman Podcast

In de Podium Witteman Podcast de vraag: hoe kun je als professioneel zanger ervoor zorgen dat je stem in topconditie blijft. Wat moet je wel en wat vooral niet doen? Floris Kortie gaat in gesprek met stemcoach Kirsten Schötteldreier en bariton Michael Wilmering.

Gerelateerde podcast

Podium Witteman Podcast

Podium Witteman Podcast

Ster advertentie
Ster advertentie