Musici

Sterre Konijn

KRO-NCRV
foto: Jaap Reedijkfoto: Jaap Reedijk
  1. Klassiekchevron right
  2. Sterre Konijn

Met haar grote interesse voor muziek, taal en theater, heeft zangeres Sterre Konijn (1987) een veelzijdige concertpraktijk opgebouwd. Zij treedt op in muziektheater-, cross over- en modern klassieke producties. En 4 februari tijdens onze Booster Klassiek week weer eens bij ons!

Bekijk het optreden van Sterre Konijn en Christiaan Verbeek bij De Ochtend van 4

Kun je de video niet zien? Ga dan naar NPO Start of YouTube (binnenkort beschikbaar).

Zij kreeg als lid van het Nationaal Jeugdkoor en als studente aan het Conservatorium van Amsterdam een klassieke zangopleiding, maar vervolgde haar studie in Denemarken aan het Complete Vocal Institute. Dit instituut heeft als doel alle mogelijkheden van de stem te ontwikkelen en deze in alle mogelijke stijlen toe te passen. Zij behaalde haar master Muziektheater bij Paul Koek en de Veenfabriek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde zij Italiaans en kunstgeschiedenis aan de Universiteiten van Amsterdam en Rome.

Zij zingt van het Franse chanson tot Bulgaarse volksmuziek en van jazz tot klassieke avant-garde, zij speelt in muziektheaterproducties en speelt daarnaast viool, duduk en theremin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sterre heeft zich toegelegd op het grensgebied van muziek en theater. Zij zong, speelde en componeerde in muziektheaterproducties van o.a. Silbersee, Theater Sonnevanck, Ulrike Quande Company, Conny Janssen Danst, Tafel van Vijf, Herman van Veen en Theater Tol.

Verder trad Sterre op in concertzalen waaronder Het Concertgebouw, Carré en Paradiso, maar ook in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, in de lucht boven Florence en binnenin Brug9 over een Amsterdamse gracht. Zij werkte samen met o.a. Het Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Budapest Festival Orchestra.

👉 En Sterre Konijn hoor en zie je ook nog steeds op NPO Radio 4 (De Ochtend van 4, Opium - zie hierboven), bij Podium Witteman (zie hieronder), De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden (⬇️) en Omroep Max.

Sterre behaalde de nationale finale van het Prinses Christina Concours als duo met Nora Fischer, en won in 2014 de eerste prijs op het Concours de la Chanson Française.

Sterre Konijn in Vrije Geluiden: beluister de podcast

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie