De Ochtend
KRO-NCRV

Meer dan een miljoen luisteraars voor Bach van de Dag

  1. Klassiekchevron right
  2. Meer dan een miljoen luisteraars voor Bach van de Dag

De KRO-NCRV-podcast Bach van de Dag blikt terug op succesvol jaar.

Sinds de start van de Bach van de Dag is de dagelijkse podcast over Johann Sebastian Bach meer dan één miljoen keer beluisterd. Een mijlpaal: daarmee is het de meest succesvolle podcast die NPO Radio 4 tot nu toe maakte.

Programmamaker, conservatoriumdocent en Bachliefhebber Frank de Munnik bespreekt iedere dag op zijn eigen wijze het werk van Johann Sebastian Bach, en zijn eigen fascinatie voor de componist. In de podcast zijn dan ook regelmatig bijzondere historische opnamen te horen, naast werk van Bach in bijzondere variaties.

Denk bijvoorbeeld aan arrangementen die Bach en de Beatles naadloos in elkaar laten overvloeien. Of Bach gespeeld op het ‘Lautenwerck’. Een klavecimbel met een soort ‘hangbuik’ oftewel een luit in de vorm van een klavecimbel.

Luisteraars mailen dat ze in de Bach van de Dag ontspanning, troost en vermaak vinden. ‘Heerlijke meditatieve muziek’, ‘wat een vindingrijkheid schotel je ons voor’, en ‘elke keer begin ik opnieuw te dansen. Goed om vrolijk van te worden’, zijn een paar van de reacties.

Nog één week te gaan, en dan scheurt Frank de Munnik op 31 augustus het laatste blaadje af van de muzikale scheurkalender die hij in september 2019 begon. ‘Hoe moet ik nu verder?’ mailt één van zijn vaste luisteraars….Frank denkt intussen na over een nieuwe, dagelijkse podcast over klassieke muziek.

De Bach van de Dag, door Frank de Munnik, een dagelijkse podcast over Bach, ga naar nporadio4.nl/podcasts of luister via je eigen favoriete podcast-platform.

NPO Radio 4 Google Podcasts Apple Podcast

Ster advertentie
Ster advertentie