Bach van de Dag:

De Bach van de Dag: een podcast als een muzikale scheurkalender! Met de Bach van de Dag-podcast neemt programmamaker Frank de Munnik luisteraars mee op de muzikale ontdekkingsreis die hij al jaren maakt langs het werk van Johann Sebastian Bach.

Wat is het verband tussen het werk van Bach en de val van de Berlijnse Muur? Zou E.T. wel eens hebben geluisterd naar een Brandenburgs Concert? En hoe klinkt de invloed van Bach door tot ver in de twintigste eeuw?

Zin in een dagelijkse portie Bach? Beluister het in de Bach van de Dag, van KRO-NCRV en NPO Radio 4.

Podcast afleveringen

Vanaf 2 september je dagelijkse dosis Bach

Maandag 2 september is de eerste aflevering van een nieuwe, langlopende podcastserie: de Bach van de Dag. Programmamaker, conservatoriumdocent en bovenal Bach-liefhebber Frank de Munnik maakt deze ‘muzikale scheurkalender’, met elke werkdag een nieuwe aflevering. Frank de Munnik is al jaren gefascineerd door het werk van Johann Sebastian Bach en zijn muzikale familieleden. Zijn fascinatie begon toen hij als klein jongetje op televisie een optreden zag van de Canadese pianist Glenn Gould. ‘Een enorme schoonheidservaring, iets dat veel groter is dan jezelf’. Met de Bach van de Dag-podcast wil De Munnik luisteraars meenemen op de muzikale ontdekkingsreis die hij zelf al jaren maakt langs het werk van Bach. In de serie komt niet alleen Johann Sebastian Bach zelf aan bod, maar ook de muziek van zijn leerlingen en van componisten die veel later aan de slag gingen met het werk van Bach. Bach klinkt zelfs door tot in de hiphopmuziek uit de jaren negentig van de twintigste eeuw.