De Muziekfabriek

Klassieke Top 400: Jet te gast bij Khalid & Sophie en beelden uit de studio!

AVROTROS
foto: Marc Wielaert / NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Klassieke Top 400: Jet te gast bij Khalid & Sophie en beelden uit de studio!

De Klassieke Top 400 is in volle gang. Ook onze presentatoren van De Muziekfabriek zijn weer nauw betrokken bij het uitzenden en promoten van deze lijst met de 400 meest geliefde klassieke werken!

Stemweek

Jet Berkhout was vrijdag 6 oktober - vlák voor het sluiten van de stembussen - te gast bij Khalid & Sophie. Ze vertelde Sophie Hilbrand onder andere over de populariteit van Nimrod uit Edward Elgars Enigma Variaties. "Na het overlijden van Koningin Elizabeth werd dit muziekstuk wereldwijd gespeeld ter nagedachtenis." Bekijk hieronder het fragment:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik vind het leuk als er beweging in de lijst zit en als je het sentiment van het jaar kan proeven", zei Jet in de talkshow. Ze vertelde over de jonge, nog levende, artiesten die de lijst zijn binnengekomen, zoals Lavinia Meijer en Iris Hond. "Wat ook bijzonder is, is dat de oorlogssituatie ook doorklinkt in de lijst", aldus Jet. "Bijvoorbeeld door twee stukken van Karl Jenkins, A mass for peace en The Peacemakers. Maar ook Uit de Nieuwe Wereld van Antonín Dvořák."

Kijk hieronder (of via NPO Start) het hele gesprek van Jet in Khalid & Sophie terug, vanaf 19min45:

Uitzendweek

Presentator Carine Lacor en producent Veerle Schütz werden op maandag 17 oktober, tijdens de eerste dag van de uitzendweek, op de foto gezet door NPO Radio 4:

foto: Marc Wielaert

foto: Marc Wielaert

Ook andere presentatoren van NPO Radio 4 waren in diverse programma's te gast:

NPO Radio 4 Klassieke Top 400 2022 in de media

NPO Radio 4 Klassieke Top 400 2022 in de media

Ster advertentie
Ster advertentie