De Muziekfabriek
AVROTROS

Gouden Muziekwens in De Muziekfabriek

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Gouden Muziekwens in De Muziekfabriek

Van 5 t/m 14 april is het Kindermuziekweek! 🎶🪇 Bespeel jij een instrument en wil je graag een stukje spelen op de radio? Of heb je een favoriet muziekstuk dat je wel zou willen aankondigen als een echte presentator? Stuur jouw Gouden Muziekwens in en wie weet ben je te horen in De Muziekfabriek op NPO Klassiek!

Zo doe je mee:

✨ 1. Een stukje spelen op de radio

Stuur een mailtje met je naam, je leeftijd én een opname van je spel (max. 1,5 min.) Alle instrumenten mogen meedoen!

of

✨ 2. Een stuk aankondigen op de radio

Stuur een mailtje met je naam, je leeftijd én het klassieke muziekstuk dat jij graag op de radio wil horen (max. 8 minuten). Dit stuk mag je zelf aankondigen met een spraakopname: vertel bijvoorbeeld wie je bent, naar welk stuk we gaan luisteren en wat jij hier zo ontzettend mooi aan vindt.

Opnemen mag gewoon met je mobieltje (maar zorg dat er niet teveel lawaai is op de achtergrond)

👉 Mailen kan naar: demuziekfabriek@avrotros.nl

Gouden Muziekwens is een initiatief van de Kindermuziekweek. Ga voor meer informatie én alle andere activiteiten naar kindermuziekweek.nl

Gouden Muziekwensen:

Sarah (11 jaar) - Contrabas

Sarah speelt contrabas in haar jeugdorkest Divertimento uit Haarlem en had één grote wens. Dat was om Bass bridges of Paris van Tony Osborne te spelen op de radio. Die wens is vandaag uitgekomen!

Sarah - Bass bridges of Paris

Latifa (6 jaar) - Viool

Latifa speelt sinds een half jaar viool, maar heeft de grote droom om ooit zo goed te worden als Janine Jansen. Haar eerste 'moment of fame' op de radio heeft ze in ieder geval vandaag al gehad!

Latifa

Anna (13 jaar) - Grieg: In de hal van de bergkoning

De 13-jarige Anna heeft met haar orkest twee keer Peer Gynt gespeeld. De eerste keer was ze pas 7 jaar oud. Vandaag is haar droom, om uit dat bekende stuk In de hal van de bergkoning op de radio te horen en deze zelf aan te kondigen, uitgekomen.

Anna - In de hal van de bergkoning

Accademia Filharmonica - Suzuki: Allegro

Afgelopen zaterdag gaven de kinderen van Accademia Filarmonica Utrecht een concert. Dit vrolijke stuk paste goed bij het thema van de Kindermuziekweek: Energie!

Sinchi Suzuki: Allegro - Accademia Filharmonica

Mira (6 jaar) - Giacchino: Ratatouille

Mira is gek op de film Ratatouille. Niet alleen om het verhaal, maar ook om de mooie Franse muziek. Daarmee wilde ze heel graag op de radio, wat vandaag gebeurde!

Michael Giacchino - Ratatouille

Lode (10 jaar) - Piano

Lode speelt graag het stuk Una mattina van Einaudi. Want, zo vertelt hij er zelf bij, in dit stuk zitten allerlei gevoelens: liefde, verdriet en zelfs haat! Vandaag liet hij zijn mooie spel op de radio horen. Een wens die uitkomt!

Lode - Una mattina

Clodette (5 jaar) - Sherman: Jungle Book

Toen Clodette op dinsdag Mira de muziek van de film Ratatouille hoorde aankondigen, leek haar dat ook leuk om te doen! Zij kondigde de muziek voor de film Jungle Book aan als een echte presentatrice!

Clodette - Jungle Book

Joris (9 jaar) - Games of chess

Joris speelt in het junior Goois Jeugd Orkest in Hilversum, hoorde de oproep voor de Gouden Muziekwens, pakte de kans om de radio te spelen én zijn eigen spel ook nog eens aan te kondigen! Daarna lieten we ook nog eens zijn favoriete muziek horen op de radio, namelijk het Hoboconcert van Wolfgang Amadeus Mozart.

Joris - Games of chess

Ster advertentie
Ster advertentie