AVROTROS Vrijdagconcert
AVROTROS

Bijzonder openluchtconcert van Concertgebouworkest op NDSM-werf live op NPO Klassiek

foto: Reclamebureau Bijvoorkeur via Concertgebouworkest
  1. Klassiekchevron right
  2. Bijzonder openluchtconcert van Concertgebouworkest op NDSM-werf live op NPO Klassiek

Op vrijdag 8 september geeft het Concertgebouworkest een feestelijk openluchtconcert op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, om het nieuwe seizoen te openen. Het concert begint om 20:15 uur en is gratis te bezoeken én wordt live uitgezonden bij de AVROTROS op NPO Klassiek.

Op de NDSM-werf

Na eerdere edities op de Dam en in het Westerpark presenteert het Concertgebouworkest zich met de Opening Night op een bijzondere plek in Amsterdam. De het Concertgebouworkestvindt plaats op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord, de voormalige scheepswerf. Het orkest werkt hiervoor samen met Stichting NDSM-werf die het buitenterrein van NDSM programmeert en beheert.

Onder leiding van Gianandrea Noseda

De Italiaanse dirigent Gianandrea Noseda leidt het orkest in een feestelijk en gevarieerd programma vol dans en ritme. Naast bekende werken als Bolero van Maurice Ravel en De Moldau van Bedřich Smetana klinken bijzondere verrassingen. Voor deze avond werkt het Concertgebouworkest samen met het STRAAT Museum. Tijdens het concert zal de bekende graffitikunstenaar Niels 'Shoe' Meulman live een kunstwerk creëren. Shoe is opgegroeid in de Concertgebouwbuurt, woont in Amsterdam-Noord en is de grondlegger van de 'calligraffiti'.

Live te horen op NPO Klassiek

AVROTROS zendt het concert live uit op NPO Klassiek; een dag later is het concert terug te kijken op NPO 2 om 22:30 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie