Album van de Week

Händels Theodora door Il Pomo d'Oro

foto: Eratofoto: Erato
  1. Klassiekchevron right
  2. Händels Theodora door Il Pomo d'Oro

Een sterrencast met onder meer stersopranen Lisette Oropesa en Joyce DiDonato biedt een schat aan nieuwe inzichten in Händels oratorium Theodora.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Erato

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Componist: Georg Friedrich Händel
Uitvoerenden: Lisette Oropesa, Joyce DiDonato, Paul-Antoine Bénos-Djian, Michael Spyres en John Chest
Orkest: Il Pomo d'Oro
Dirigent: Maxim Emelyanychev
Albumtitel: Handel: Theodora
Label:
Erato 5419717791

Vijf geweldige zangers Lisette Oropesa, Joyce DiDonato, Paul-Antoine Bénos-Djian, Michael Spyres en John Chest vertolken de rollen in Theodora van Georg Friedrich Händel. Ze worden fenomenaal begeleid door musici en koor van Il Pomo d'Oro onder leiding van chef-dirigent Maxim Emelyanychev.

Het ontroerende oratorium Theodora vertelt het verhaal van christelijke martelaren in het oude Antiochië onder Romeinse bezetting. Händel beschouwde het zelf als één van zijn beste werken.

Deze opname is gemaakt aan het einde van een concerttournee die Wenen, Milaan, Parijs, Luxemburg en Essen aandeed. “Een avond zang op topniveau zoals je die maar zelden meemaakt”, zo vatte een Duitse recensent het optreden samen. De Franse omschreef het als “een staat van gelukzaligheid”.

Bron: Warner Classics

Quote

Men neme een relatief onbekend, geflopt oratorium van een 64-jarige Händel en geeft dat in handen van vijf heerlijke solisten en het op het scherpst van de snede spelende Il Pomo d’Oro. Dan kun je alleen maar denken: die arme mensen uit 1750, die hadden toch echt geen benul… Wat een prachtige muziek. Betoverend uitgevoerd en opgenomen. Vol vuur, warmte en overtuiging. Het staat als een huis en klinkt als een klok.

Pieter van Nes, samensteller NPO Klassiek

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie