Album van de Week
AVROTROS

Romeo & Juliet: Tsjaikovski door Yevgeny Sudbin & Bella Sudbin

foto: Bis recordsfoto: Bis records
  1. Klassiekchevron right
  2. Romeo & Juliet: Tsjaikovski door Yevgeny Sudbin & Bella Sudbin

Yevgeny Sudbin presenteert pianostukken en arrangementen voor piano, solo en vierhandig, van orkestwerken van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Bis records

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Componisten: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
Uitvoerenden: Yevgeny Sudbin en Bella Sudbin (piano)
CD:
Romeo & Juliet: Tchaikovsky on the piano
Label:
BIS-2198

In het cd boekje herinnert pianist Yevgeny Sudbin zich dat hij verliefd werd op de muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski toen hij kennismaakte met klassieke muziek.

Op dit album presenteert de Sudbin een verzameling pianostukken en arrangementen voor piano, solo en vierhandig, van orkestwerken van de grote Russische componist. Maar hij begint met een voorgerechtje, de door Tsjaikovski zelf zo geliefde Ouverture voor Roeslan en Ludmila van Mikhail Glinka.

Op het album vind je pianostukken die zo'n twintig jaar van Tsjaikovski's carrière en omvatten. De populaire Barcarolle (juni) en Troika (november) uit De seizoenen. En ook drie stukken uit het laatste werk voor piano van de componist, de 18 Stukken, op. 72.

Daarnaast klinken twee walsen uit De Notenkraker en Doornroosje, hier uitgevoerd in vierhandige pianobewerkingen met Sudbin's 12-jarige dochter Bella die de 'primo' partij speelt.

Het pièce de resistance van dit album is echter Sudbins eigen bewerking van de beroemde Ouverture-fantasie Romeo en Julia, waarin de componist volgens Sudbin "zijn ziel blootlegt en waarin enkele van zijn meest ongelooflijke muziekstukken te vinden zijn".

Bekijk de cd inlay

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie