Actueel

Bekijk: Farinelli, Farinelli!

  1. Klassiekchevron right
  2. Bekijk: Farinelli, Farinelli!

Programma
Farinelli: een Napolitaanse castraat aan het Spaanse hof. Muziek van o.a. Nicola Porpora, Manuel de Espinosa de los Monteros, Carlo Broschi (‘Farinelli’) en Domenico Scarlatti.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk het exacte programma op de site van het Festival Oude Muziek.

Het Nederlandse ensemble Stile Galante bekijkt het festivalthema, samen met de Zweedse superster Ann Hallenberg, vanuit een uniek perspectief: dat van ‘primo uomo’ Farinelli. De Napolitaan, geboren als Carlo Broschi, bouwde een internationale topcarrière uit die hem uiteindelijk bij Filips V van Spanje bracht. Tien jaar lang zou hij elke avond dezelfde liederen zingen om de hardnekkige depressie van de koning te verlichten.

Stefano Aresi en Ann Hallenberg stelden uit het eigengereide repertoire van de Napolitaanse school een concertavond samen zoals die rond 1750 in de koninklijke vertrekken kan hebben geklonken. Dankzij hun jarenlange research en experiment met vocale technieken, kunnen ze niet alleen de instrumentale bezetting reconstrueren, maar ook de typische zangstijl en versieringskunst van de mythische castraat met nieuwe inzichten benaderen.

Bekijk en beluister het concert
Het concert wordt uitgezonden in het Zomeravondconcert op 27 augustus en zal live te zien zijn op https://www.nporadio4.nl/live.

Musici
Ann Hallenberg, mezzo sopraan

Stile Galante
Isabella Bison viool I
Rossella Borsoni viool II
Nadine Henrichs altviool
Agnieska Oszańca cello
Szilárd Chereji contrabas
Andrea Friggi klavecimbel
Fabio Forgiarini hoorn I
Alessandro Denebian hoorn II
Daniel Lanthier hobo I
Claudia Anichini hobo II
Stephen Eelhart percussie

Stefano Aresi muzikale leiding

Terug naar de overzichtspagina van het Festival Oude Muziek

Ster advertentie
Ster advertentie