De Klassieken
AVROTROS

De Oude Muziek Podcast: Een tijdreis door klassieke muziek

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. De Oude Muziek Podcast: Een tijdreis door klassieke muziek

De Matthäus-Passion van Bach en madrigalen van Monteverdi: het is muziek van alle tijden, maar heet officieel Oude Muziek. Maar wat is dat eigenlijk, ‘Oude Muziek’? Presentator Ab Nieuwdorp neemt je mee door de vroege geschiedenis van muziek in de 7-delige serie De Oude Muziek Podcast.

Beluister de podcast

De Oude Muziek Podcast

De Oude Muziek Podcast

Het vertrekpunt is de zeventiende eeuw: de tijd van Johann Sebastian Bach. Van de Barok reist Ab terug in de tijd naar de Renaissance en de Middeleeuwen. Tijdens zijn ontdekkingsreis gaat Ab in gesprek met experts uit de Oude Muziek-wereld. Zo praat hij onder anderen met dirigent en Bach-specialist Ton Koopman, dirigent en Barok-specialist Jos van Veldhoven, tenor Jan Van Elsacker en blokfluitist Lucie Horsch. De gesprekken worden afgewisseld met mooie luistervoorbeelden. In de laatste aflevering onderzoekt Ab hoe het komt dat Nederland pionier is op het gebied van Oude Muziek en vraagt hij de nieuwe klassieke generatie naar hun band met deze muziek.

Ab Nieuwdorp bijt zich in diverse podcastseries - waaronder het succesvolle Klassieke Mysteries - vast in het klassieke domein om de wereld achter de muziek en de componisten beter te leren kennen.

Bekijk de promo hier:

Oude Muziek Podcast

Beluister de muziek uit de podcast:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Oude Muziek Podcast van AVROTROS en NPO Klassiek is te beluisteren via alle populaire podcast-apps.

Google Podcast

Apple Podcast

Spotify

En natuurlijk via NPO Klassiek

De Oude Muziek Podcast

De Oude Muziek Podcast

Ster advertentie
Ster advertentie