Actueel

Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteert Sibelius Festival

  1. Klassiekchevron right
  2. Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteert Sibelius Festival

Op 29 november en 1 december organiseerde het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor de tweede keer het Sibelius Festival. Een festival dat geheel in het teken staat van het werk van de Finse componist Jean Sibelius.

Jean Sibelius, geboren op 8 december 1865 in Hämeenlinna, Finland, maakte al op jonge leeftijd naam in Finland. Puur koud water is het wat hij het publiek aanbood, in tegenstelling tot andere componisten die zich bezighielden met het produceren van cocktails...aldus Jean Sibelius zelf. Zijn bekendste werken zijn Finlandia, de Zwaan van Tuonela, het Vioolconcert, de Karelia-suite en Valse Triste, maar hij schreef veel meer. Onder andere kwamen er nog zeven symfonieën, meer dan honderd liederen en geestelijke muziek uit zijn pen.

Het Sibelius Festival van het Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteerde een dwarsdoorsnede uit zijn oeuvre. De ideale manier om kennis te kunnen maken met de originaliteit en de veelzijdigheid van Sibelius.

Terugluisteren concerten Sibelius Festival

In het Zondagmiddagconcert van 1 december werd het Vioolconcert en de Tweede symfonie uitgezonden op de radio. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelde o.l.v. Jukka-Pekka Saraste en soliste was violiste Baiba Skride.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

vrijdag 29 november 2019

Omroep

AVROTROS

Componisten

Jean Sibelius, Johann Paul von Westhoff

Uitvoerenden

Baiba Skride (viool), Jukka-Pekka Saraste (Dirigent)

Ensembles

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Tijdperken

Vroeg twintigste eeuw, Klassiek, Moderne muziek

Locatie

De Doelen, Rotterdam

En in het Avondconcert van 4 december klonken Symfonieën 5,6, en 7. Gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Jukka-Pekka Saraste

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zondag 01 december 2019

Omroep

NTR

Componisten

Jean Sibelius

Uitvoerenden

Jukka-Pekka Saraste (Dirigent)

Ensembles

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Tijdperken

Moderne muziek

Locatie

De Doelen, Rotterdam

Hans Haffmans sprak met dirigent Jukka-Pekka Saraste in NTR Podium vóór het festival. Ook dit interview kun je hieronder terugluisteren!

Ster advertentie
Ster advertentie