STER Advertentie

Tijdens de filmmuziekweek kun je je hart ophalen aan de programma’s op tv-zender NPO 2 extra. Van documentaires tot concertregistraties -  alles over filmmuziek zie je hier:

Bekijk NPO 2 Extra 

Maandag 3 februari 

22.40 uur: Stage and Screen - A Tribute to Leonard Bernstein
Eerbetoon aan de (film)muziek van Leonard Bernstein 

Dinsdag 4 februari 

22.50 uur: John Williams and Steven Spielberg - The Adventure Continues
Korte documentaire uit 2017 van Laurent Bouzereau over de samenwerking tussen filmmaker Steven Spielberg en componist John Williams

23.15 uur: Across the Stars - Anne-Sophie Mutter & John Williams
violiste Anne-Sophie Mutter speelt met het Royal Philharmonic Orchestra London o.l.v. David Newman stukken uit Star Wars, Schindler’s List, Harry Potter, Dracula, ET, The Witches of Eastwick, The Adventures of Tintin en Indiana Jones. 

Woensdag 5 februari 

21.40 uur: Het Uur van de Wolf: Sergio Leone - Portret van een outlaw
Sergio Leone brak door bij het grote publiek met 'Once upon a Time in the West' en 'The Good, the Bad and the Ugly'. In zijn oude klasgenoot Ennio Morricone vindt hij de componist die perfect aansluit bij zijn filmstijl. 

22:30 uur: Jazzportretten: Loek Dikker
Portret van internationaal succesvol filmcomponist Loek Dikker. 

23:00 uur: Astor Piazzolla y su Quinteto Tango Nuevo
Registratie van het concert van Astor Piazzolla en zijn Quinteto Tango Nuevo, opgenomen in oktober 1984 in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht.

Donderdag 6 februari 

20:30 uur: Philip Glass – On The Road
Een documentaire over componist Philip Glass, een kunstenaar die rusteloos de hele wereld over reist, maar die opvallend genoeg ook overal onverstoorbaar en met de toewijding van een monnik aan zijn muziek blijft werken. 

23:00 uur: Vrije Geluiden – Filmmuziekspecial
Regisseurs en componisten over hun samenwerking, en pianist Daan van den Hurk over zijn werk als begeleider van stomme films. 

Vrijdag 7 februari 

22:00 uur: Score: A Film Music Documentary
In de documentaire worden herkenbare scores geanalyseerd: het grootse bigband-geluid waarmee James Bond onoverwinnelijk is gemaakt, de jazzy sound van de Pink Panther en de muzikale wending aan het slot van E.T. waardoor niemand het droog houdt. 

23:40 uur: Benjamin Herman – Project S
Registratie van het Project S-concert in het Bimhuis in Amsterdam, uit 2018. Benjamin Herman is alom bekend als spraakmakend saxofonist, leider van New Cool Collective. Zijn 50ste verjaardagsfeest in het Bimhuis stond in het teken van de soundtrack Project S, gemaakt voor de gelijknamige (nog niet verschenen) documentaire over de Citroën SM.