Concert

Zeister Muziekdagen 2021: Openingsconcert

  1. Concertenchevron right
  2. Zeister Muziekdagen 2021: Openingsconcert

De Zeister Muziekdagen zijn weet gestart! Op 14 augustus 2021 trapten pianist Nino Gvetadze en het Goldmund Quartett het festijn af met het openingsconcert.Al ruim 30 jaar vormen de Zeister Muziekdagen een internationaal toonaangevend kamermuziekfestival met topmusici uit alle windstreken. Van 14 tot en met 28 augustus zijn is er dagelijks van alles muzikaals te beleven.

Tijdens het openingsconcert in de Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist hebben Nino Gvetadze en het Goldmund Quartett twee prachtige kamermuziekstukken op de lessenaar staan: Strijkkwartet op.33 nr.1 van Joseph Haydn en Pianokwintet in f van César Franck.

Interessant is dat de vier leden van het Goldmund Quartett spelen op het zogeheten 'Paganini Kwartet', vier instrumenten gemaakt door Antonio Stradivari, die ooit toebehoorden aan de componist en violist Paganini. Zowel het Goldmund Quartett als Nino Gvetadze zijn veelgevraagde musici en hun spel wordt internationaal geprezen. Daarnaast is Gvetadze medeoprichter en artistiek directeur van het Naarden Internationaal Pianofestival en sinds 2021 is ze artistiek leider van het Delft Chamber Music Festival.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zaterdag 14 augustus 2021

Omroep

NTR

Componisten

Joseph Haydn, César Franck

Uitvoerenden

Nino Gvetadze (piano)

Ensembles

Goldmund Quartett

Tijdperken

Klassiek, Romantisch

Locatie

Kerk van der Evangelische Broedergemeente, Zeist

Ster advertentie
Ster advertentie