Evenement

De Franse magie van Stéphane Denève

foto: Stéphane Denève (c) nc4
  1. Evenementenchevron right
  2. De Franse magie van Stéphane Denève

Stéphane Denève duikt met Richard Rijnvos ‘down under’. En met Ravels sprankelende Daphnis et Chloé laat hij horen waarom hij zo geroemd wordt om zijn vertolking van Franse muziek.

Concertgebouw, 20 april 2024

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor

Stéphane Denève, dirigent
Benjamin Goodson, koordirigent

Roussel
- Bacchus et Ariane, Suite nr. 2
Rijnvos
- Australie (opdrachtwerk NTR ZaterdagMatinee - wereldpremière, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de Matinee)
Ravel
- Daphnis et Chloé (compleet)

Beroemde Franse balletten

De Franse dirigent Stéphane Denève heeft al in eerdere Matinees laten horen dat hij kan toveren met Franse partituren. Naast zijn liefde voor heden­daagse muziek is dit de voornaamste reden dat hij vanaf dit seizoen vaste gastdirigent van het Radio Filharmonisch Orkest is. Denève zet met twee geweldige Franse balletten – Roussels vlammende Bacchus et Ariane en de complete Daphnis et Chloé van Ravel – meteen een eerste uitroepteken achter de samenwerking. Dé gelegenheid voor het orkest om uit te blinken in raffinement en kleurenpracht.

Rode aarde en Aboriginals

De vaste gastdirigent bestendigt zijn relatie met het orkest verder met nieuwe noten van Nederlandse bodem. Als er één Nederlandse componist kan wedijveren met de kleurrijkheid en ritmische finesse van de Franse partituren, dan is het Richard Rijnvos. In het voorjaar van 2022 maakte hij indruk met zijn adembenemende Amérique du Sud. Nu neemt Denève met Australie de première van het jongste deel uit de cyclus Grand Atlas voor zijn rekening. De klank van rode aarde en Aboriginals, vertaald naar de wereld van Rijnvos.

Datum:

zaterdag 20 april 2024 14:15 - zaterdag 20 april 2024 16:30

Locatie:

Concertgebouw Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie