Concert

De troost van het Groot Omroepmannenkoor

  1. Concertenchevron right
  2. De troost van het Groot Omroepmannenkoor

AvroTros Vrijdagconcert 13 november 2020

Het aanvankelijk voor vandaag geprogrammeerde concert, het groots opgezette De Oorlog (met vier koren) van de Vlaamse componist Peter Benoit kan om begrijpelijke redenen niet doorgaan. Ook een alternatief in kleinere bezetting stuitte op te veel praktische barrières. Toch kunt u vanavond naar een live-concert door leden van het Groot Omroepkoor en een ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest luisteren, met pianist Ramon van Engelenhoven (foto) als speciale gast.

Koor en orkest kozen voor muziek die soms aanvoelt als fysieke strelingen van je gehoor en je gemoed, zoals de liederen van Schubert. Of voor ingetogen muziek waar op de een of andere manier altijd wat lichtstralen in doorklinken, zoals Poulencs lofliederen voor Sint-Antonius van Padua, beschermheilige van pelgrims en verliefden en schutspatroon tegen schipbreuk en koorts.

Bron: www.tivolivredenburg.nl

Foto credit: Duco de Vries

De troost van het Groot Omroepmannenkoor

Opnamedatum

vrijdag 13 november 2020

Omroep

AVROTROS

Componisten

Franz Schubert, Claude Debussy, Francis Poulenc, Samuel Barber

Uitvoerenden

Benjamin Goodson (Dirigent), Ramon van Engelenhoven (piano), Ben Martin Weijand (piano), Gerben Houba (tenor), Anitra Jellema (mezzosopraan), Paul Jussen (pauken), Jan Willem Schaafsma (tenor)

Ensembles

Groot Omroepmannenkoor, Groot Omroepmannenkoor & Ensemble Radio Filharmonisch Orkest

Tijdperken

Midden/laat twintigste eeuw, Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Ster advertentie
Ster advertentie