Speel mee met Beethoven Allegretto uit Symfonie nr. 7

Speel mee

Speel mee met Beethoven

Of je nou zingt in een koor, piano speelt, of een strijk- of blaasinstrument bespeelt, ook jij kunt meedoen met de Zevende symfonie van Ludwig van Beethoven!

NPO Radio 4 biedt je een gratis arrangement aan van het prachtige tweede deel, het Allegretto. Arrangeur Wijnand van Klaveren bewerkte het muziekstuk voor maar liefst 14 verschillende solo-instrumenten met pianobegeleiding. Er is ook een arrangement voor beginnende en gevorderde pianisten én zelfs een versie voor 4-stemmig koor a capella!

Download de gratis bladmuziek en studeer je partij in met behulp van de professionele meespeelopnames, opgenomen door musici van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Klaas Stok. Of laat jezelf begeleiden door de ingespeelde pianopartij. 

Je hoeft geen topsolist te zijn om ook Beethoven te kunnen spelen!

Veel speelplezier!

Bekijk de bladmuziek

Beluister de meespeelopnames

Met dank aan de musici: Kerstin Kendler, viool · Sabine Duch, altviool · Hessel Buma, trompet · Stephan Kiefer, piano · Arjan Woudenberg, klarinet · Annelies van Nuffelen, hoorn · Hans Wolters, hobo · Marco Magalhaes, altblokfluit · Maike Grobbenhaar, dwarsfluit · Hajime Konoye, fagot · Arjen Uittenbogaard, cello · Victor Belmonte Albert, trombone · Juana Palop, altsaxofoon · 
Groot Omroepkoor: Varvara Tishina · Charlotte Jansen · Liesbeth Vanderhallen · José Kamminga · Harda van Wageningen · Pierrette de Zwaan · Jan-Willem Schaafsma · Dolf Drabbels · Matevz Kajdiz · Lars Terray · Ludovic Provost · Itamar Lapid · Klaas Stok

 

Mis niets

Elke week de leukste klassieke muziektips in je mailbox? Van de mooiste concerten tot de beste speeltips. Mis niets en meld je nu aan!