Speel mee met Cantique de Jean Racine

Speel mee met Cantique de Jean Racine

Of je nou blokfluit, saxofoon of piano speelt, jij kunt nu ook Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré spelen!

Arrangeur Wijnand van Klaveren heeft meerdere instrumentale arrangementen en drie nieuwe vocale bewerkingen met pianobegeleiding gemaakt.

Download de bladmuziek voor jouw instrument of zangstem, beluister de opnames en speel ook mee!

Cantique de Jean Racine is één van de meest geliefde koorstukken van Gabriel Fauré. Maar ook als je niet zingt en wel een instrument bespeelt kun je 'm uitvoeren!

Je hoeft geen topsolist te zijn. Met Speel mee met Cantique de Jean Racine kun jij de muziek thuis op je eigen tempo instuderen.

Veel succes!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar gaat Cantique de Jean Racine over?

Waar gaat Cantique de Jean Racine over?

Speel mee met Klassiek is hét platform van NPO Radio 4 om amateurmusici thuis plezier aan muziek te laten beleven. Onder begeleiding van professionele musici kun jij thuis op je eigen tempo een klassiek stuk instuderen.

Wij bieden amateurmusici alles aan om het stuk onder de knie te krijgen. Van elk nieuw muziekstuk in het project Speel mee met Klassiek krijg je een perfecte meespeelopname, uitgevoerd door professionele musici uit het Radio Filharmonisch Orkest of het Groot Omroepkoor. Zo kun je horen hoe het muziekstuk klinkt op jouw instrument. Daarnaast kun je de bladmuziek downloaden én kun je een audio-versie vinden waarbij jouw partij of zangstem is weggelaten. Voel je een solist, begeleid door professionele musici!

In eerdere edities van Speel mee met Klassiek stonden o.a. Summertime van George Gershwin, het Kerstlied Joy to the World en Erbarme dich uit de Matthäus Passion centraal.