Podium

NTR - Vers van de pers: de nieuwste cd's, interviews, reportages en de laatste stand van zaken in klassieke-muziekland. Met Dieuwertje Blok en Hans Haffmans. Elke werkdag van 16:00 tot 19:00 op Radio 4.

Podium

20 oktober 2018, 17:30 - 19:00

Podium NPO Radio 4

Presentatie: Wouter Pleijsier

In deze uitzending

Let op: Deze week zijn er in verband met de Hart & Ziel lijst geen reguliere uitzendingen van Podium. Op 20 oktober hervatten we de uizendingen met Podium op Zaterdag, de weekendeditie van Podium. Met de nieuwste releases en tips voor poëzie, film en concerten. Daarnaast speciale aandacht voor crossover. Presentatie Wouter Pleijsier. Redactieadres: podium@ntr.nl.
De Lokroep van Venetië: Santa Maria della Pietà: Vivaldi en zijn opera Orlando Furioso (afl. 4)

De Pietà kerk, gewijd aan Antonio Vivaldi, is dé trekpleister voor de liefhebbers van zijn muziek. Vivaldi werkte er met weesmeisjes met zulk goed resultaat, dat ook de aristocratie haar dochters naar die opleiding stuurden. De Franse schrijver J.J. Rousseau bezocht de kerk en merkte op dat hun schoonheid helaas alleen in hun stemmen was waar te nemen. Toch werd hij verliefd.

Willem Bruls vertelt Chazia Mourali over zijn dramaturgie van de beroemde opera van Vivaldi, Orlando Furioso.

De Lokroep van Venetië: Santa Maria della Pietà: Vivaldi en zijn opera Orlando Furioso (afl. 4)

App de studio

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement