Podium
NTR

Concerttips van Podium

foto: Simon van Boxtel
  1. Klassiekchevron right
  2. Concerttips van Podium

De redactie van Podium struint dag in dag uit de concertagenda's af om op de hoogte te blijven van wat er speelt. De concerten die opvallen zetten ze graag op een rij.

Podium Concerttips

00:00 - 00:00 - Struikroven | 8 t/m 10 maart

Elk jaar gaan er planten en struiken verloren, omdat huizen worden gesloopt of gerenoveerd. De Stichting Struikroven wil dat groen redden en geeft het een nieuwe bestemming. Samen met buurtbewoners, in opdracht van woningbouwverenigingen, projectontwikkelaars of gemeenten.

00:00 - 00:00 - Stabat Mater | 2 t/m 4 maart

Het Stabat Mater, een Latijns gedicht over een moeder die treurt om haar zoon, is door honderden componisten op muziek gezet. Maar die van Pergolesi geldt wel als de beroemdste. En dat combineren ze met het Salve Regina van componist Nicola Porpora.

00:00 - 00:00 - Rijnreisje 6+ | 1 maart t/m 21 april

Theatermaker, componist en regisseur Steef de Jong maakt vrolijke, zwierige voorstellingen met uitbundige decors. Rijnreisje, maakte hij samen met theatergezelschap De Toneelmakerij.
Twee zalmen zwemmen in de Rijn stroomopwaarts naar Zwitserland. Met veel muziek en levensgrote decors!

00:00 - 00:00 - Beethoven - wie ben je? | 4 november - 24 april 2024

We kennen Ludwig van Beethoven vooral als componist. Maar er is meer. In de voorstelling Beethoven - wie ben je? duikt acteur Thom Hoffman in de huid van de componist, muzikaal begeleid door het Storioni Trio.

00:00 - 00:00 - The Ming Passion | 27 oktober - 27 maart

Een eigentijds, ecologisch passieverhaal over de relatie tussen mens en zee. Gespeeld door Ensemble VONK samen met sopraan Sterre Konijn en counter-tenor Kaspar Kröner.

Let's Go Klassiek

Meer concerttips? Neem ook een kijkje op onze themapagina Let's Go Klassiek.

Logo Let's Go Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie