Ken je componisten
AVROTROS

#4 - Rachmaninov... Aangenaam! - 4. Met de boot naar het Dodeneiland (S02)

  1. Podcastschevron right
  2. Ken je componistenchevron right
  3. #4 - Rachmaninov... Aangenaam! - 4. Met de boot naar het Dodeneiland (S02)

di 1 juni 2021

Rachmaninov goes internationaal! Na 28 opusnummers is het tijd om met Sergej, Hans en Rebecca de Russische grenzen over te steken en op reis te gaan. De Verenigde Staten staan te trappelen om het grote piano- en componeertalent binnen te halen en na een lange bootreis volgt er een nog langere en succesvolle concerttour door het land.

Zet je schrap voor een paar adembenemende werken. Voor het eerst een kerkelijk werk - een 'Liturgie', het befaamde 'Dodeneiland', het 'Derde pianoconcert' en de onverslaanbare 'Vocalise': na aflevering 4 zou je best wel eens verkocht kunnen zijn. Rebecca is 't in elk geval wel.

Meer over seizoen 2 van 'Ken je componisten'

In de reeks 'Rachmaninov... Aangenaam!' duik je in zes afleveringen in het leven en de muziek van de Russische componist Sergej Rachmaninov, bekend om zijn tomeloze romantiek en meeslepende melodieën. Denk je Rachmaninov, dan denk je zijn ‘Tweede Pianoconcert’, zijn ‘Vocalise’ en zijn ‘Tweede Symfonie’. Maar wat is er nog meer te ontdekken? Presentator Hans van den Boom - groot liefhebber van de componist - neemt zijn collega Rebecca van der Weijde én de luisteraar mee door alle 45 opusnummers, inclusief een paar van de mooiste klassieke werken ooit geschreven. Maar ook een mislukte symfonie, de Russische revolutie en een terugkerende dodenmars komen voorbij. Na dit seizoen win je geheid elke Rachmaninov-pubquiz die je tegenkomt.

Meer Rachmaninov? Op npoklassiek.nl/rachmaninov vind je een playlist met alle werken die in de afleveringen te horen zijn.