60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

De Mengtafel

De Mengtafel:

In De Mengtafel duikt Andrew Makkinga met mensen uit de elektronische muziekscene in de wereld van de klassieke muziek. Eén klassiek werk is het startpunt van een zoektocht door genres.
En iedere aflevering aan zijn zijde: Carel den Hertog. Klassieke muziekkenner en muzikant, én de man die ons bijstaat in de zoektocht door de wereld van klassiek.

De Mengtafel is een samenwerking van NTR, NPO Radio 4 en RE:VIVE (een initiatief van Beeld en Geluid).

Podcast afleveringen

#1 - Cinnaman en Elias Mazian

In de eerste aflevering spreekt Andrew met DJ en producer Cinnaman, oftewel Yuri Boselie en DJ en zanger Elias Mazian.

Cinnaman is een veelgevraagde House DJ, in binnen- en buitenland. Binnenkort brengt hij een ambient EP uit, maar klassieke muziek is voor hem grappig genoeg ook niet ver weg. Voor deze aflevering heeft zijn favoriete klassieke stuk meegenomen, Ook collega uit de nacht Elias Mazian, House DJ, maar ook synth-nederpopzanger, schuift aan en staat open om de klassieke muziekwereld in te duiken.

Yuri's liefde voor klassiek is begonnen met een plaat die hij ooit vond in een platenwinkeltje in Amsterdam. Zijn oog werd getrokken door een hoes met een blauwe karper. Op die plaat staan Moogsynthesizerbewerkingen die de Japanse musicus Isao Tomita maakte van muziek van Claude Debussy.

Beluister ook de Mengtafel spotifylijst, met alle klassieke muziek die voorbij komt in de podcast! https://open.spotify.com/playlist/0PCaXUQjirLFeLJfdDdMhf?si=WZ_8ZNbvTYu2zuxw06YvrA

De Mengtafel - vanaf 16 januari in jouw feed

In De Mengtafel duikt Andrew Makkinga met mensen uit de elektronische muziekscene in de wereld van de klassieke muziek. Eén klassiek werk is het startpunt van een zoektocht door genres.

De Mengtafel is een samenwerking van NTR, NPO Radio 4 en Re:vive van het Instituut voor Beeld en Geluid.