60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

De Mengtafel

De Mengtafel:

In De Mengtafel duikt Andrew Makkinga met mensen uit de elektronische muziekscene in de wereld van de klassieke muziek. Eén klassiek werk is het startpunt van een zoektocht door genres.
En iedere aflevering aan zijn zijde: Carel den Hertog. Klassieke muziekkenner en muzikant, én de man die ons bijstaat in de zoektocht door de wereld van klassiek.

De Mengtafel is een samenwerking van NTR, NPO Radio 4 en RE:VIVE (een initiatief van Beeld en Geluid).

Podcast afleveringen

#4 - upsammy & Oceanic

In de podcastserie De Mengtafel duikt presentator Andrew Makkinga met mensen uit de elektronische muziekscene in de klassieke muziek. Hij wordt bijgestaan door klassiek muziekkenner en musicus Carel den Hertog. Eén klassiek werk is het startpunt van een zoektocht door genres. In de vierde aflevering spreekt Andrew met producer en DJ upsammy en producer Oceanic.

DJ en producer upsammy, oftewel Thessa Torsing. Een echte star from the underground. Ze brengt nieuwe geluiden, en voor die nieuwe geluiden put ze inspiratie uit van alles om zich heen, maar ook: klassieke muziek. Thessa heeft haar favoriete klassieke muziek meegenomen én vriend & collega Oceanic aka Job Oberman. Hij brengt ook graag nieuwe muziek en betoverde regelmatig clubs met zijn techno en ambient sets.

#3 - Serge Clone & Alberta Balsam

In deze aflevering spreekt Andrew met DJ en labelbaas Serge Clone en producer Alberta Balsam.

Serge Verschuur aka Serge Clone is een legendarische DJ én eigenaar van Clone Records in Rotterdam. Maar naast deze platenzaak en label met elektronische muziek runt hij ook Edit Futurum; een label waarop hij klassieke muziek uitbrengt op vinyl. Zijn liefde voor klassiek is dus duidelijk. En voor deze aflevering heeft Serge een Rotterdamse collega producer en DJ meegenomen: Alberta Balsam. Alberta is de alias die Aniek de Rooij gebruikt voor haar avontuurlijke house voor de vroege of juist heel late uren met subtiele, doordachte lagen acid en techno.

Beluister ook de Mengtafel spotifylijst, met alle klassieke muziek die voorbij komt in de podcast!

https://open.spotify.com/playlist/0PCaXUQjirLFeLJfdDdMhf?si=WZ_8ZNbvTYu2zuxw06YvrA

#2 - Mark van de Maat & Interstellar Funk

In deze aflevering: Mark van de Maat, oprichter van het label Knekelhuis en DJ/producer Olf van Elden, beter bekend als Interstellar Funk.

Mark van de Maat alias Mark Knekelhuis, is naast DJ vooral bekend als labeleigenaar van Knekelhuis. Hij heeft zijn favoriete klassieke muziek meegenomen. Én zijn vriend en collega Olf van Elden die als Interstellar Funk voor veel slapeloze nachten heeft gezorgd met zijn techno- en wavesets.

Beluister ook de Mengtafel spotifylijst, met alle klassieke muziek die voorbij komt in de podcast!

https://open.spotify.com/playlist/0PCaXUQjirLFeLJfdDdMhf?si=WZ_8ZNbvTYu2zuxw06YvrA

#1 - Cinnaman en Elias Mazian

In de eerste aflevering spreekt Andrew met DJ en producer Cinnaman, oftewel Yuri Boselie en DJ en zanger Elias Mazian.

Cinnaman is een veelgevraagde House DJ, in binnen- en buitenland. Binnenkort brengt hij een ambient EP uit, maar klassieke muziek is voor hem grappig genoeg ook niet ver weg. Voor deze aflevering heeft zijn favoriete klassieke stuk meegenomen, Ook collega uit de nacht Elias Mazian, House DJ, maar ook synth-nederpopzanger, schuift aan en staat open om de klassieke muziekwereld in te duiken.

Yuri's liefde voor klassiek is begonnen met een plaat die hij ooit vond in een platenwinkeltje in Amsterdam. Zijn oog werd getrokken door een hoes met een blauwe karper. Op die plaat staan Moogsynthesizerbewerkingen die de Japanse musicus Isao Tomita maakte van muziek van Claude Debussy.

Beluister ook de Mengtafel spotifylijst, met alle klassieke muziek die voorbij komt in de podcast! https://open.spotify.com/playlist/0PCaXUQjirLFeLJfdDdMhf?si=WZ_8ZNbvTYu2zuxw06YvrA

De Mengtafel - vanaf 16 januari in jouw feed

In De Mengtafel duikt Andrew Makkinga met mensen uit de elektronische muziekscene in de wereld van de klassieke muziek. Eén klassiek werk is het startpunt van een zoektocht door genres.

De Mengtafel is een samenwerking van NTR, NPO Radio 4 en Re:vive van het Instituut voor Beeld en Geluid.