60 jaar ZaterdagMatinee De meest memorabele concerten uit het omroeparchief

Meer informatie

Beethoven is meer dan een hond

Beethoven is meer dan een hond:

Klassieke muziek... eh, Bach? In de vijfdelige podcast 'Beethoven is meer dan een hond' vertellen Jet en Fieke alles wat je moet weten over klassieke muziek.

Podcast afleveringen

#5 - Etiquette

Niet klappen tussen de delen. Nooit zeggen dat het een mooie show was en telefoon uit. Uit! Het bijwonen van een concert is een kunst op zich. Na deze podcast versta je die.

#4 - Greatest Hits

Je kent meer klassieke muziek dan je denkt. In die ene pizzareclame, in je favoriete Netflix-serie of in de lift: klassieke muziek is overal. In deze aflevering hoor je alle grote hits, commercieel uitgebuit of stukgedraaid op begrafenissen. Of in bed.

#3 - Wie Speelt Wat

De koperboer, het vioolmeisje en de dirigent: elk instrument heeft een imago (en misschien wat vooroordelen) en elk instrument heeft sterspelers. In deze aflevering komen ze allemaal langs: van Callas tot Lang Lang.

#2 - De Componisten

Bach, Beethoven, Mozart en de rest. Die rest, dat zijn er heel veel. Alle belangrijke namen komen langs en daarmee ook hun mooie, dramatische en ontroerende verhalen en muziek.

#1 - Geschiedenis

Van eenstemmig gezang tot opzwepende filmmuziek. Er is afgelopen vijfhonderd jaar bizar veel gebeurd in de klassieke muziek. In deze aflevering komen alle periodes met namen, rugnummers en ezelsbruggetjes voorbij.