Vrije Geluiden
VPRO

Gaudeamus 2020 (dag 3)

  1. Klassiekchevron right
  2. Gaudeamus 2020 (dag 3)

De jaarlijkse Gaudeamus Muziekweek is dit jaar - dankzij corona - beperkter van opzet: geen internationele jonge comonisten die 'strijden' om de Gaudeamus Prijs. Reizen vanuit alle delen van de wereld, zoals anders, is nu immers onmogelijk. En er kunnen minder mensen als publiek bij de concerten aanwezig zijn, maar bijna alles wordt ook live gestreamd! En sommige onderdelen van het festival zijn zelfs exclusief online. Het concert van vanavond is uitverkocht, maar de live-stream is uiteraard gewoon overal ter wereld te volgen.

11 en 12 september, 12.00-18.00 uur: Senses Working Overtime. Een interactief programma met vier werken tussen installaties en performancekunst in, in samenwerking met Het Huis Utrecht.

11 september, 12.30, TivoliVredenburg, Utrecht. Gratis toegankelijk lunchpauzeconcert door harpsextet Harp Sirens en Duo Ebano (klarinet en piano). Programma: werk van Paolo Gorini, Nuno Lobo, Boris Bezemer, Frieda Gustavs, Esther Wu, Calliope Tsoupaki, Julian Maple-Oliviera.

11 september, 17.00-19.00, via Facebook en Gaudeamus-website. Show van internetradiostation Stranded FM met Luke Deane en Boris Bezemer.

11 september, 19.00 uur, Gaudeamus-website. Podcastpresentatie 'Nieuwsgierige Oren', met de Palestijnse zangeres Nai Barghouti, de Colombiaanse componiste Eliana Echeverry, en componist Joël Bons.

11 september, 20.00 uur (ook op 12 en 13 september; alle drie uitverkocht maar wel een live-stream!). De Iraanse componist Amin Amel Ebrahimi schrijft in opdracht Gaudeamus een liedcyclus voor pianist Jabiz Hafizi en bariton Arash Roozbehi op teksten van de Perzische dichter en filosoof Jalal ad-Din Mohammad Rumi (1207-1273).

Ster advertentie
Ster advertentie