Vrije Geluiden
VPRO

Maripepa Contreras: superhoboïst op JazzFest Amsterdam

foto: VPRO Vrije Geluiden
  1. Klassiekchevron right
  2. Maripepa Contreras: superhoboïst op JazzFest Amsterdam

Maripepa Contreras met Jawa Manla live in Amsterdam.

Jazzliefhebbers kijken er al naar uit: JazzFest Amsterdam, zaterdag 19 maart op diverse locaties in Amsterdam-Oost, rondom Studio/K aan het Timorplein. Optredens van onder meer Ben Wendel & de Amsterdammers, Cloudfish, Bernard van Rossum Flamenco Jazz Sextet, Liva Dumpe & Ella Zirina met Ben van Gelder, Gerald Clayton & het CvA Large Ensemble treden op tussen 16:30 en 03:00 uur, alle tijd voor een ouderwets gezellige festivalnacht vol muziek.

Een van de acts op het programma is een samenwerking tussen hoboïst Maripepa Contreras en de oorspronkelijk uit Syrië afkomstige ud-speelster Jawa Manla. Een zeldzaam treffen tussen twee instrumenten die in de jazz nou niet bepaald alledaags zijn. De twee bevlogen musici kennen elkaar van het Amsterdamse collectief en muzieklaboratorium Splendor. In de Elthetokerk, zaterdag 19 maart 20:00-21:00 uur.

Hieronder de Vrije Geluiden Sessie met het eigen kwartet van Maripepa Contreras, en een van de eerste tv-optredens van Jawa Manla, met haar zusje Shaza, in Vrije Geluiden in 2016.

Alle verdere informatie over het programma van JazzFest Amsterdam, kaartverkoop enzovoort: via de jazzfestamsterdam.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie