Live @ De Klassieken
AVROTROS

Live @ De Klassieken: Pynarello

foto: NPO Radio 4 | Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Pynarello

Dinsdag 12 april was een afvaardiging van het Pynarello ensemble te gast in de studio! Pynarello is "een rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber. Pynarello gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek, een next generation met de grootste talenten van dit moment."

Lees ook

Pynarello

Pynarello

Zo ook met hun nieuwe programma 'Passie Highlights'. Stel: je bent nieuwsgierig naar de Matthäus-Passion, maar je twijfelt of je het 3 uur uithoudt met Bach. Dan komt Pynarello voor jou als geroepen! Ze duiken in de wereld van de muziek rond Goede Vrijdag en Pasen. Niet alleen van Bach – zowel zijn Matthäus als zijn Johannes Passie passeren de revue – maar ook van Pergolesi en andere componisten die zich lieten inspireren door het bijbelverhaal. Dit alles gebeurt in Pynarello-stijl: pakweg tien hoogtepunten uit passies binnen een uur, toegankelijk en zonder kerkbankgevoel.

Zie hier twee highlights uit hun programma live in De Klassieken:

⬆️ Johann Sebastian Bach - Matthäus-Passion BWV.244 - deel II "Aus Liebe will mein Heiland sterben" (Arr.) door Karin Timmerman [sopraan] & Santiago Cimadevilla [bandoneon] & Maria Cristina Gonzalez [fluit]

⬆️ Samuel Barber - The Hermit Songs, op.29 - deel V "The Crucifixion" door Caroline Cartens [sopraan] & Astrid Haring [harp]

Ga voor meer informatie naar pynarello.com/agenda

foto: Pynarello

De Matthäus op NPO Klassiek

Ontroerend en troostrijk. Het hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Dat is de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Pasen staat NPO Klassiek in het teken van de Matthäus en andere passiemuziek.

Alles over de Matthäus-Passion De Matthäus op radio en tv

Ster advertentie
Ster advertentie