Matthäus-Passion

De Matthäus en andere passiemuziek op radio en tv

foto: Pexels / Adobefoto: Pexels / Adobe
  1. Klassiekchevron right
  2. De Matthäus en andere passiemuziek op radio en tv

NPO Klassiek staat van 28 maart t/m 9 april in het teken van het meest geliefde klassieke werk aller tijden: de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Met live uitvoeringen van de Matthäus-Passion en andere muziekstukken voor de lijdenstijd. Je hoort en ziet ze bij de NPO!

Passiemuziek op NPO Klassiek

De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Masato Suzuki, met o.a. Benjamin Bruns (evangelist) en het Kampen Boys Choir.

Bachs Matthäus-Passion op Palmzondag, uitgevoerd door het Concertgebouworkest, Groot Omroepkoor, Nationaal Kinderkoor en solisten o.l.v. John Butt. Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw, Amsterdam.

De Johannes-Passion van Bach, met het Nederlands Kamerorkest, Cappella Amsterdam o.l.v. René Jacobs, met o.a. tenor Werner Güra als evangelist.

Rebellencollectief Pynarello bundelt de krachten met a-capella ensemble Kobra, voor een nieuwe passie rondom moeder Maria en diverse vrouwelijke componisten.

Een andere Matthäus-Passion dan je gewend bent: deze keer van componist Johann Heinrich Rolle. Live vanuit Amare in Den Haag door de Kölner Akademie en solisten o.l.v. Michael Alexander Willens.

Het Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor en solisten o.l.v. Vasily Petrenko brengen Wagners Ouverture Charfreitagszauber uit Parsifal en twee zettingen van het Te Deum: die van Bruckner en Pärt.

Holland Baroque presenteert: passiemuziek zoals die geklonken heeft in de 17de-eeuwse kloosters in Noord Brabant.

De Matthäus-Passion door Ton Koopman

De Matthäus op televisie

  • Vrijdag 7 april - 12:20 uur, NPO 2
De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman. Een herhaling van de registratie die in 2021 is gemaakt in TivoliVredenburg.
Ster advertentie
Ster advertentie