Filmmuziek

Filmmuziekcomponist Vincent van Warmerdam in Vrije Geluiden

  1. Klassiekchevron right
  2. Filmmuziekcomponist Vincent van Warmerdam in Vrije Geluiden

Gitarist, componist, theatermaker en schrijver Vincent van Warmerdam (1956) geeft vanaf volgende week een cursus filmmuziek. Aanleiding om hem uit te nodigen in de studio van Radio 4 en te vragen naar wat híj de belangrijkste klassieke voorbeelden van filmmuziek vindt, wat de gouden regels zijn bij het schrijven van filmmuziek, hoe muziek de kracht van beelden kan versterken (en omgekeerd) en natuurlijk om naar een paar mooie voorbeelden van door hem gecomponeerde filmmuziek te luisteren. Zaterdagavond 26 januari schuift hij aan bij Aad van Nieuwkerk in Vrije Geluiden op 4, tussen 23.00 en 24.00 uur.

Vincent van Warmerdam werd, samen met broers Alex van Warmerdam en Marc van Warmerdam, bekend van Hauser Orkater, later De Mexicaanse Hond en Orkater - groepen die met veel succes absurd theater, bijzondere beelden en eigenzinnige muziek combineerden. Vincent schreef muziek voor onder meer de films De Noorderlingen en Borgman (Alex van Warmerdam), Kicks (Albert ter Heerdt, won een Gouden Kalf), voor de prijswinnende documentaireserie Schuldig, en recent voor de film Rojo (Benjamín Naishtat, 2018).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie