Podium
NTR

Hamburgse onderscheidingen voor Jörg Widmann en Kent Nagano

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Hamburgse onderscheidingen voor Jörg Widmann en Kent Nagano

Dirigent Kent Nagano is benoemd tot ere-dirigent van het Philharmonische Staatsorchester Hamburg. Nagano is sinds 2015 chef-dirigent van het orkest. Hij heeft het ensemble sterk ontwikkeld. De cultuursenator zegt: “De zeldzame onderscheiding van ere-dirigent benadrukt het belangrijke werk dat Nagano voor het orkest heeft gedaan.” In 2025 neemt Nagano als chef-dirigent afscheid van zijn orkest in Hamburg, maar met de benoeming tot ere-dirigent blijft hij toch betrokken bij het orkest.

Klarinettist Jörg Widmann krijgt ook een onderscheiding. Hij krijgt de Bachprijs van de stad Hamburg. De prijs wordt elke vier jaar uitgereikt. Het is een bedrag van 15.000 euro. Een deel daarvan is een beurs voor een veelbelovend musicus. Jörg Widmann schreef het stuk Arche voor de opening van de Elbphilharmonie in Hamburg. “Een mijlpaal voor alle betrokkenen en het stuk onderstreept de muzikale normen van de Elbphilharmonie.”

De prijzen worden in juni uitgereikt. Het stuk Arche van Jörg Widmann staat dan op het programma. Het wordt gespeeld door het Philharmonische Staatsorchester van Hamburg onder leiding van Kent Nagano.

Ster advertentie
Ster advertentie