Podium
NTR

Dirigent Nigel Short wint Edison Klassiek in de categorie Koor

foto: Sim Cannetty-Clarke
  1. Klassiekchevron right
  2. Dirigent Nigel Short wint Edison Klassiek in de categorie Koor

Nigel Short heeft de Edison Klassiek in de categorie Koor gewonnen. De dirigent krijgt de prijs voor het album In Winter’s House. Hans Haffmans heeft in Podium een gesprek met hem.

Het koor Tenebrae, dat Nigel Short zelf oprichtte, voert de werken op het album uit. Er staan verschillende kerstliederen op, waaronder Christmas Carols van Benjamin Britten. In Winter’s House werd opgenomen in All Hallows’s Church in London en is de vierde kerstplaat van Tenebrae.

De jury noemt het een bijzonder kerstalbum. Op de plaat valt volgens hen een opvallende samenstelling van stukken te horen die coherent en bijna tijdloos aanvoelt. Zij stippen als een van de hoogtepunten van het album het titelstuk In Winter's House aan waar de mannelijke koorleden schitteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nigel Short werd geboren op 16 augustus 1965 in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf zijn 27ste zong Short bij The King’s Singers en nadat hij daar stopte richtte hij in 2001 het koor Tenebrae op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het koor Tenebrae is wereldwijd bekend. Nigel Short beschrijft het koor zelf als een virtuoos koor dat de passie van een kathedraalkoor en de precisie van een kamerensemble combineert. Het koor heeft ook samengewerkt met grote Britse orkesten als het London Symphony Orchestra en de Academy of Ancient Music.

Ster advertentie
Ster advertentie