Podium
NTR

Peter Dijkstra tekent opnieuw bij Chor des Bayerischen Rundfunks

foto: Astrid Ackermannfoto: Astrid Ackermann
  1. Klassiekchevron right
  2. Peter Dijkstra tekent opnieuw bij Chor des Bayerischen Rundfunks

De Nederlandse koordirigent Peter Dijkstra – chefdirigent van het Nederlands Kamerkoor – tekent een contract van 3 jaar bij het Chor des Bayerischen Rundfunks. Dat is afgelopen zaterdag bekend gemaakt bij het concert in München dat hij daar dirigeerde.

Dijkstra was al eerder chef van het Duitse koor, namelijk van 2005 tot 2016. Hij zegt: “Het is voor mij een grote eer, weer de artistieke leiding van het koor op mij te nemen. Ik voel mij erg verbonden met het koor en het is een groot genoegen weer met het ensemble samen te werken. Om opnieuw gevraagd te worden voor deze eervolle functie, getuigt van een groot vertrouwen,” aldus Peter Dijkstra bij het ondertekenen van zijn contract – dat in 2022 ingaat.

Een belangrijk onderdeel van de opdracht is de samenwerking met het Symphonie Orchester des Bayerischen Rundfunks (waar Simon Rattle in 2023 chefdirigent wordt). Peter Dijkstra zegt uit te kijken naar de toekomstige gezamenlijke projecten. “Het is mijn ambitie, net als bij mijn eerste aanstelling, om uitdagende en spannende programma’s te ontwikkelen, die het spectrum van het koor dienen én die het publiek uitdagen en verbazen.”

Ook de directie van het Chor des Bayerischen Rundfunks is enthousiast: “Het koor is blij met de aanstelling van Peter Dijkstra. We kijken vol verwachting uit naar dit nieuwe hoofdstuk in onze samenwerking.”

De huidige koordirigent, Howard Arman, blijft als gastdirigent bij het koor betrokken.Ster advertentie
Ster advertentie