Podium

Steeds jonger: 13-jarige violist krijgt contract bij internationaal artiestenbureau

NTR
foto: Opus 3 Artists
  1. Klassiekchevron right
  2. Steeds jonger: 13-jarige violist krijgt contract bij internationaal artiestenbureau

Het lijkt een trend in de klassieke muzieksector. Musici met talent worden op steeds jongere leeftijd opgepikt en bekend. Eerder deze maand berichtten we nog over de 22-jarige Tarmo Peltokoski, die chef wordt van het Symfonieorkest van Letland en 19 mei debuteerde bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Maar vergeleken bij onderstaande talenten is hij al vrij oud...

Amaryn Olmeda

Het internationale artiestenbureau Opus 3 Artists liet recent weten een contract te hebben getekend met de Amerikaanse violist Amaryn Olmeda. Ze soleerde al bij verschillende orkesten en krijgt nu van het bureau een manager, die haar gaat begeleiden in haar loopbaan. Amaryn is 13, meldt strijkersblad The Strad. Het bureau vertegenwoordigt onder meer dirigent Karina Canellakis en pianist/dirigent Daniel Barenboim.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alberto Cartuccia Cingolani

Misschien nog veelbelovender dan Amaryn is een jonge, Italiaanse pianist: Alberto Cartuccia Cingolani. Hij is 5 en heeft volgens berichten al aan 8 concoursen meegedaan en ze allemaal gewonnen. De meest recente was begin mei. Een opname daarvan, op Twitter, is al meer dan 5 miljoen keer bekeken. Hij kan met zijn voeten absoluut niet bij de pedalen en heeft natuurlijk kleine handen. Maar dat lijkt geen probleem, in Mozarts Piano Sonate nr. 16 in C.

foto: Twitter

Alberto Cartuccia Cingolani

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie