Podium
NTR

Chef-dirigent Elim Chan zwaait af bij Antwerp Symphony Orchestra

foto: Simon Pauly
  1. Klassiekchevron right
  2. Chef-dirigent Elim Chan zwaait af bij Antwerp Symphony Orchestra

Chef-dirigent Elim Chan kondigt haar vertrek aan bij het Antwerp Symphony Orchestra. Ze stapt met ingang van volgend seizoen op omdat wereldwijd steeds meer orkesten haar aanstellen als gastdirigent. Bij haar vertrek in 2024 zal ze vijf jaar chef-dirigent zijn geweest.

De in Hongkong geboren Chan is sinds 2019 chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra. Vorig jaar was haar contract nog verlengd tot 2025, maar daar komt nu toch vroeger een eind aan. Komend seizoen '23-'24 wordt haar laatste als chef.

Fijne herinneringen

“We hebben samen kunnen leren en groeien”, zegt Chan in een reactie tegen een journalist van de Vlaamse omroep VRT. “Ik koester fijne herinneringen aan mijn tijd in Antwerpen, aan het samenwerken en toeren met het orkest, en ik kijk ernaar uit om in de toekomst opnieuw terug te keren.”

Laatste concert als chef

Voordat ze vertrekt zal Chan een cd opnemen met het orkest met werken van Ravel, Prokofjev en Ogonek. In mei 2024 neemt ze afscheid met een concert waarin Midori soleert in het Vioolconcert van Antonín Dvořák. Het orkest is inmiddels gestart met de zoektocht naar een opvolger.

Chan in het Concertgebouw

Mocht je het orkest onder de huidige chef nog willen horen, dan kan dat op 16 augustus aanstaande. Chan treedt dan met het Antwerp Symphony Orchestra op in het Concertgebouw en voert met Simone Lamsma als solist onder meer het Derde vioolconcert Camille Saint-Saëns uit.

Ster advertentie
Ster advertentie