Podium
NTR

Documentaire over Marin Alsop genomineerd voor Emmy Award

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Documentaire over Marin Alsop genomineerd voor Emmy Award

Een documentaire over het leven en werk van de Amerikaanse dirigent Marin Alsop is genomineerd voor een Emmy Award. De film krijgt de nominatie in de categorie “Beste kunst en cultuur documentaire”.

De documentaire is in 2022 gemaakt en gaat over de weg die Alsop heeft afgelegd om als vrouw dirigent te worden. Al vanaf haar jeugd heeft iedereen altijd tegen haar gezegd dat vrouwen nooit dirigent kunnen worden. Toch is Alsop strijdbaar en zegt: “Never say never to me”.

In 2007 werd Marin Alsop benoemd tot chef-dirigent van het Baltimore Symphony Orchestra. En daarmee is zij de eerste vrouw die chef is van een groot Amerikaans Symfonieorkest. Alsop spreekt in de documentaire onder meer over haar bewondering voor dirigent Leonard Bernstein, haar grote inspiratiebron en mentor.

De documentaire is in Nederland te zien geweest in het Uur van de Wolf van de NTR, onder de titel: “Zeg nooit nooit”, en nog te bekijken via NPO Plus.

Marin Alsop dirigeert op zaterdag 9 september de Last Night of the Proms in de Royal Albert Hall in Londen. Live mee te beleven in een speciale extra editie van het Zomeravondconcert op NPO Klassiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie