Podium

Nieuwe directeur voor Orkest van het Oosten en Gelders Orkest

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Nieuwe directeur voor Orkest van het Oosten en Gelders Orkest

Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten gaan per 1 september aanstaande fuseren, dat wisten we al. Maar gisteren werd bekend dat er een nieuwe algemeen directeur is gekozen. Het is Jacco Post.

Jacco Post is bestuurskundige en kunsthistoricus. Hij was eerder werkzaam bij onder andere Kaliber Kunstenschool in Overijssel, en bekleedde in het verleden ook verschillende directiefuncties bij rijksoverheid en provincie.
Zijn bestuurlijke ervaring en kennis en affiniteit met de kunstensector, maken dat het fusieorkest met de keus voor Jacco Post vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaat, aldus een woordvoerder. Post is zelf ook opgetogen: “Ik ben zeer gemotiveerd om samen met een groep topmusici en professionals de rijke traditie van beide orkesten voort te zetten en vorm te geven aan het nieuwe orkest.”

Het nieuwe orkest bestaat uit één orkestformatie van 116 musici met twee standplaatsen: Musis Arnhem en Muziekcentrum Enschede. Concerten worden gegeven op diverse locaties in beide provincies.

Ster advertentie
Ster advertentie