Podium
NTR

Violist Hannelore de Vuyst treedt toe tot Matangi Quartet

foto: Milan Rijnders
  1. Klassiekchevron right
  2. Violist Hannelore de Vuyst treedt toe tot Matangi Quartet

Ieder strijkkwartet heeft een eigen klank die vaak door de jaren is opgebouwd. Bij het Matangi Quartet leek het dan ook slecht nieuws dat medeoprichter en tweede violist Daniel Torrico het ensemble zou verlaten. Maar na een zoektocht van een jaar is Hannelore de Vuyst zijn opvolger. Hopelijk is zij degene die een nieuwe dimensie aan de klank gaat toevoegen.

De violist Daniel Torrico maakte in 2022 bekend uit het kwartet te willen stappen. Als reden gaf hij op meer tijd aan het vaderschap te willen besteden. Sindsdien moest het kwartet voor concerten op zoek naar invallers.

Hannelore de Vuyst ziet uit naar de samenwerking. In een reactie zegt ze: “Matangi is voor mij een bijzonder ensemble vanwege het prachtige spel, diverse repertoire en de muzikale en persoonlijke warmte, jarenlange ervaring en liefde voor het strijkkwartet. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik hier nu deel van uit mag maken en heb enorm veel zin in de toekomst!”

Het Haagse strijkkwartet is altijd op zoek naar onbekend repertoire en onverwachte samenwerkingen met andere kunstvormen van cabaret tot dans. In 2002 ontving het ensemble de prestigieuze Kersjes van de Groenekan Prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. In 2024 hoopt het kwartet zijn 25-jarige jubileum te vieren.

Het Matangi Quartet toert op het moment door het land met de dansvoorstelling Breathe. Componist Simone Giacomini componeerde een nieuw werk, geïnspireerd op het rijke, minimalistische en tranceachtige werk van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Kijk voor speeldata op de website

In de podcast Klassiek Inside werd aandacht besteed aan de toetreding van Hannelore de Vuyst tot het Matangi Quartet. Beluister de aflevering hieronder.

#15 - Culturele hygiëne (S02) - Klassiek Inside

Ster advertentie
Ster advertentie