Podium
NTR

Corona buitenland

  1. Klassiekchevron right
  2. Corona buitenland

Barokfestival Ton Koopman

Het jaarlijkse barokfestival van Ton Koopman in de Zuidfranse streek Périgord - L'itineraire Baroque genoemd - krijgt dit jaar een sobere versie.

In plaats van 5 dagen zal het nog 2 dagen duren. Ton Koopman zal op 15 augustus een kamermuziekconcert geven, en de dag erna volgt een muzikale tocht langs een aantal pittoreske, eeuwenoude kerkjes. De organisatoren geven niet aan hoe een en ander op een voor musici en publiek veilige manier moet gaan plaatsvinden.


Elisabeth Concours

Het zat er natuurlijk in, maar toch is de melding pas heel laat gekomen: het Elisabeth Concours in Brussel zal dit jaar niet plaatsvinden. Men heeft nog gezocht naar alternatieve data later dit jaar, maar nu is besloten dat het concours – dat dit jaar in het teken zou staan van de piano – volgend jaar mei wordt gehouden.


Operafestival Verona

Het beroemde operafestival van Verona heeft besloten het programma van de editie van komende zomer te verplaatsen naar volgend jaar. In plaats daarvan organiseert het festival in augustus een reeks concerten onder de naam In het Hart van de Muziek.

Midden in de Romeinse arena zal een podium verrijzen, met daaromheen op grote afstand het publiek. Volgens de festivalleiding maakt een op diepgaande studie gebaseerd ​protocol het mogelijk om artistieke met gezondheidseisen te combineren. Tot de artiesten die hun medewerking hebben toegezegd behoren sopraan Anna Natrebko en de Italiaanse veteraan Leo Nucci.

Ster advertentie
Ster advertentie