Ton Koopman

Ton Koopman 75 jaar

Ton Koopman wordt op 2 oktober 75 jaar, en dat mag gevierd worden! Dirigent, organist, klavecinist, musicoloog en groot inspirator - het is een man die letterlijk en figuurlijk niet stil kán zitten.

Ton Koopman is één van de boegbeelden van de Oude Muziekwereld, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Dat zijn eigen ensemble, het Amsterdam Baroque Orchestra, ook nog eens 40 jaar bestaat, maakt de feestvreugde er alleen maar groter op.

Concertopnames uit ons archief

NPO Radio 4 is het concertarchief ingedoken om een overzicht van de mooiste en opmerkelijkste concertopnames van Ton Koopman samen te stellen. De oogst is – hoe kan het ook anders - zeer rijk. Je kunt ze beluisteren in drie verschillende categorieën: Ton Koopman de klaviervirtuoos, Ton Koopman als dirigent van diverse symfonieorkesten en Ton Koopman met zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir.

Feestelijk concert

Op 6 oktober klonk in het Avondconcert een special rondom de 75ste verjaardag van Ton Koopman met een feestelijk verjaardagsconcert door het Amsterdam Baroque Orchestra onder zijn leiding.

Beluister het verjaardagsconcert

Lees, luister, ontdek en geniet!

 


2019