Podium
NTR

Festival Edinburgh afgelast

  1. Klassiekchevron right
  2. Festival Edinburgh afgelast

Het festival van Edinburgh gaat dit jaar niet door.

Het jaarlijkse cultuurfestival in de Schotse stad zou in augustus plaatsvinden. Al eerder werden grote muziekfestivals als de Bayreuther Festspiele en Verbier Festival afgelast.

Beierse Staatsopera

De Staatsopera van Beieren zou musici en dansers hebben gedwongen te komen repeteren, behalve als ze een ziekteverklaring van de huisarts hadden. Dat melden Duitse nieuwsmedia. De afgelopen tijd werd er bij het operahuis tóch gewerkt, om via internet voorstellingen te kunnen laten zien. Na meldingen kwam de politie kijken, maar die kon niets illegaals ontdekken. In Duitsland zijn dit soort repetities onder voorwaarden toegestaan. Onder druk heeft de Staatsopera toch besloten repetities en uitvoeringen te stoppen.

Spotify

Spotify is een actie gestart om musici in nood te helpen, onder de titel Covid19 Music Relief. Het platform geeft een bedrag aan muziekorganisaties, vooralsnog alleen in Frankrijk, Engeland en Canada. En het gaat giften van muziekluisteraars verdubbelen. Spotify kreeg recent nog kritiek dat het profiteert van de Corona-crisis. Het bedrijf zou meer inkomsten hebben omdat mensen nu méér online luisteren, en niets doen om dat te compenseren.

Ster advertentie
Ster advertentie