Podium
NTR

KIJK & LUISTER: Daan Manneke wordt 80!

  1. Klassiekchevron right
  2. KIJK & LUISTER: Daan Manneke wordt 80!

Componist Daan Manneke viert op 7 november zijn 80e verjaardag. Daarom is er op NPO Radio 4 extra aandacht voor zijn werk. Al decennia schrijft Daan Manneke vele geliefde koorwerken en is hij een begrip in de orgelcultuur. Kijk en luister hieronder naar video's, uitvoeringen en podcast over de componist.

Podium Witteman - 3 november
Daan Manneke was te gast in Podium Witteman. Paul Witteman spreekt met Manneke over zijn leven en werk en Mike Boddé brengt samen met het koor Amsemble een ode aan de componist. Ook zingt Amsemble zijn geliefde Psalm 121 en speelt pianist Ralph van Raat een deel uit het pianowerk Grote Archipel:

De Schatkamer van Willem Jeths
Componist Willem Jeths voegde het stuk Grote Archipel van Manneke toe aan zijn Schatkamer in NTR Podium:

Podcast Een Kathedraal van Klank
Luister in de podcast Supplement naar de radiodocumentaire "Een Kathedraal van Klank" van maker Aletta Becker:

Daan Manneke - Een Kathedraal van Klank

Het Avondconcert
Op zondag 17 november staat de uitzending van Het Avondconcert geheel in het teken van Daan Manneke. De componist geeft in de uitzending zelf een toelichting op een aantal van zijn eigen favoriete werken en bespreekt de ontstaansgeschiedenis, intentie, en de betekenis in z’n oeuvre.

Meer informatie over het Avondconcert van 17 november

Meer weten?
Wil je de muziek van Daan Manneke live in de concertzaal horen? De komende weken worden er veel stukken van de componist uitgevoerd. Ook is er op zaterdag 9 november a.s. een symposium over Manneke. Kijk op daan80.nl voor een overzicht van alle activiteiten en concerten rond de verjaardag van de componist.

Ster advertentie
Ster advertentie