Podium
NTR

25 Jaar Grachtenfestival: dat betekent uitpakken!

foto: Jens Thekkeveettil / Youri Straver
  1. Klassiekchevron right
  2. 25 Jaar Grachtenfestival: dat betekent uitpakken!

Het Grachtenfestival beleeft dit jaar zijn 25e editie. Van 12 tot met 21 augustus spelen jonge musici van over de hele wereld prachtige concerten met Amsterdam als schitterend decor. Ook op NPO Radio 4 kun je de festivalstemming te pakken krijgen, want zoals ieder jaar zijn verschillende programma’s van de partij.

Podium: Earbites

Inmiddels is het een vast onderdeel geworden van de zomerse programmering op NPO Radio 4: Dieuwertje Blok die namens Podium met Earbites te gast is op het Grachtenfestival en daar een uur lang musici te gast krijgt die live komen spelen. Vanwege het jubileum van het festival pakt Earbites dit jaar uit met extra lange uitzendingen, topgasten en veel livemuziek op festivallocatie de Rode Hoed.

Meer informatie

Zomeravondconcerten in Krasnapolsky

Ook dit jaar is het Zomeravondconcert te gast in de Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky waar traditiegetrouw de concerten van de GrachtenfestivalPrijs plaatsvinden. Cellist Alexander Warenberg was vorig jaar de winnaar. Zijn optreden van vorig jaar wordt op woensdag 17 augustus nog eens uitgezonden.

Op vrijdag 19 augustus zijn we live bij de feestelijke avond met de drie genomineerde musici van dit jaar. Klarinettist Gerbrich Meijer, cellist Anton Spronk en pianist Nikola Meeuwsen spelen solo én samen een feestelijk concert. Na afloop krijgen we antwoord op de vraag: wie wordt de winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2022?

Leer de genomineerden kennen

Dwalen door nachtelijk Amsterdam

Ook op televisie kom je het Grachtenfestival tegen. Speciaal vanwege het 25-jarig jubileum maakte de NTR een bijzonder programma om de ziel van het Grachtenfestival bloot te leggen. In Ode aan het Grachtenfestival neemt Dieuwertje Blok je mee door nachtelijk Amsterdam. Op allerlei locaties komt ze musici tegen die prachtige muziek spelen.

Meer informatie

De uitzending van Ode aan het Grachtenfestival is op maandag 15 augustus om 22:10 te zien op NPO 2. De herhaling is op zondag 21 augustus om 19:20.

Ster advertentie
Ster advertentie