Podium Klassiek

Ode aan het Grachtenfestival

foto: NTRfoto: NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. Ode aan het Grachtenfestival

Ode aan het Grachtenfestival - Een muzikale reis door Amsterdam.

Dieuwertje Blok presenteert een scenische reis door Amsterdam, met optredens op bijzondere plekken van de stad. In kerken, stijlkamers, binnentuinen en scheepswerven spelen de beste musici van de nieuwe generatie.

Het Grachtenfestival is al 25 jaar een drijvende kracht achter de carrières van jonge musici en componisten uit zowel de klassieke muziek als de jazz en de wereldmuziek. Het festival geeft opdrachten aan componisten, initieert samenwerkingen en stimuleert jong talent. Iedereen in Nederland die naam heeft gemaakt heeft een verleden bij het Grachtenfestival.

Om dit jubileum te eren maakt de NTR een speciaal programma met optredens op bijzondere locaties: De Duif, de Kromhoutwerf, het Goethe-Instituut, de Embassy of the Free Mind, de Waalse Kerk, De Roode Bioscoop en natuurlijk ergens op een gracht.

Optredende artiesten zijn accordeonist Robbrecht van Cauwenberghe, Dianto Reed Quintet, 3Violas, Maryana Golovchenko & Cengiz Arslanpay & Hamid Reza Behzadian, Diana Dzhabbar Trio, pianist Nikola Meeuwsen, Chieko Donker Duyvis Ensemble, en Cinco en Clave.

Uitzending: maandag 15 augustus 2022, van 22:08 tot 22:48 uur op NPO 2.
Het programma wordt herhaald op zondag 21 augustus van 19.20 tot 20.00 uur op NPO2.

Ster advertentie
Ster advertentie