Podium
NTR

Saxofonist Bernard van Rossum winnaar Rogier van Otterloo Award 2022

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. Saxofonist Bernard van Rossum winnaar Rogier van Otterloo Award 2022

"Bernard heeft met zijn Flamenco Big Band een echt nieuw geluid toegevoegd aan het conventionele Big Band-repertoire."

Saxofonist, componist/arrangeur en dirigent Bernard van Rossum ontvangt dit jaar de Rogier van Otterloo Award. De award is een stimuleringsprijs voor de meest talentvolle jonge componist, dirigent en/of orkestleider om zich te blijven ontwikkelen op het gebied tussen klassieke muziek en lichte muziek.

Bernard, opgegroeid in Spanje, ontwikkelde een liefde voor flamencomuziek. Tijdens zijn studie in Nederland bracht hij zijn talent voor arrangeren en componeren samen met zijn passie voor de flamenco. Hij werd o.a. leider van zijn eigen Flamenco Big Band en won daarmee verschillende prijzen. Maar ook arrangeerde hij stukken voor het Nederlandse Blazersensemble en het Jazz Orchestra of The Concertgebouw.

In het juryrapport staat te lezen:

“Componeren is één talent, maar focussen op grote ensembles is een andere dimensie en vereist andere vaardigheden. Bernard heeft met zijn Flamenco Big Band een echt nieuw geluid toegevoegd aan het conventionele Big Band-repertoire. Zijn mooie spel en de kilometers die hij als componist en arrangeur al heeft gemaakt zijn duidelijk hoorbaar en verdienen erkenning.”

Ster advertentie
Ster advertentie